5 NEOBORIVIH DOKAZA PROTIV GORANA DŽONIĆA: Krucijalni trag nađen u novcu u voćnjaku sa ove 3 reči
Foto: Kurir/D.Ilić, Privatna Arhiva

VEŠTACI ZAVRŠILI OGROMAN DEO POSLA

5 NEOBORIVIH DOKAZA PROTIV GORANA DŽONIĆA: Krucijalni trag nađen u novcu u voćnjaku sa ove 3 reči

Crna Hronika -

U Tužilaštvo stižu obdukcioni nalazi, toksikološke analize i veštačenja bioloških tragova ubistva za koje je osumnjičen Goran Džonić.

Obimna veštačenja u istrazi ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25) iz Aleksinca, koji su oteti i ubijeni 27. septembra, a pronađeni spaljeni šest dana kasnije, stručnjaci iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu privode kraju, otkrili su za Srpski telegraf.

S nalazima u rukama zamenika tužioca Tatjane Stevanović, Više javno tužilaštvo u Nišu će pribaviti materijalne dokaze koji će rasvetliti učešće Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za ubistvo Đokića i trasirati mu put iza rešetaka na dugi rok. Prema nezvaničnim informacijama, protiv penzionisanog vatrogasca prikupljeno je mnogo dokaza da bude optužen već sada iako će istraga za trostruko ubistvo u selu Moravac trajati najmanje tri meseca.

Nalazi veštačenja koji će biti gotovi možda već sutra ukazaće i na to da li je i Džonić imao pomagače i koliko njih u monstruoznom ubistvu porodice vlasnika menjačnice, koji mu je inače brat od strica.

- Velika DNK veštačenja su skoro završena, neki nalazi su otišli, a i zapisnici su gotovi i uz fotografije biće pridruženi predmetu. Bilo je mnogo uzoraka, ali, prosto, tako je normalno. Verovatno će dodatno biti donesene naredbe i za nova veštačenja. Obdukcioni nalazi su najvećim delom takođe završeni, kao i toksikološke analize. Očekujem da će sve biti gotovo do kraja nedelje - rekao je Goran Ilić, direktor zavoda.

Grafolog veštači priznanicu nađenu među novčanicama

Neoborivi dokazi protiv Gorana Džonića već su u fioci zamenika tužioca. Nakon što je pronađen DNK na zakopanom novcu u voćnjaku Džonića, krucijalni trag ka penzionisanom vatrogascu je i priznanica koja je glasila na njegovo ime ("Za Gorana Džonića"), nađena u gomili novčanica koju je ubica prevideo u brzini da sakrije tragove. Očekuje se da uskoro bude gotov i nalaz grafologa, koji će veštačiti rukopis s priznanice.

00:13

LUKSUZ U MORAVCU: Pogledajte kako izgleda kuća osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić

Kao treći od pet krupnih dokaza u predmetu protiv Džonića, stoji i Džonićev nelegalni pištolj, pronađen u dimnjaku u stanu njegove žene Suzane Džonić u Aleksincu. Četvrti dokaz je čaura nađena u zapaljenom pasatu Gorana Đokića, a koja je ispala iz pištolja pronađenog kod Džonića. Brojni snimci na kojima je zabeleženo kretanje prvoosumnjičenog na dan ubistva dokaz su da je počinio radnje, direktno ili indirektno, vezane za monstruozno ubistvo rođačke porodice.

Džonić je, da podsetimo, uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo tročlane porodice Ðokić, a dva dana kasnije tužilac je naredio hapšenje Džonićevih sinova Stefana, koji je pripadnik Vojske Srbije, i Milana, koji je vatrogasac, i sumnjiči ih za isto krivično delo kao i njihovog oca, budući da je na imanju njihove porodice pronađeno zakopano 43.000 evra ubijenih Đokića, a manji deo novca nađen je u garaži iza ogledala i u usisivaču. Još dvojicu meštana Moravca tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo - Kostadina Miloševića, kojeg je Džonić naveo kao izvršioca ubistava koji ga je primorao da tipuje rođačku porodicu i pomogne mu u zločinu, i Miloševićevog rođenog brata Aleksandra, koji je osumnjičen za saučesništvo. Svi oni, osim Gorana Džonića, da podsetimo, imaju jake alibije za kobnu noć.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Bonus video:

02:50

MORAVAC SABLASNO PUST: Jutro nakon hapšenja osumnjičenog za ubistvo Đokića nema ŽIVE DUŠE na ulicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track