NOVI NAPAD NA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Kuća Stojana Vasića u selu Cernice kod Gnjilana zasuta flašama i kamenicama
Foto: Kosovo Online

nasilje

NOVI NAPAD NA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Kuća Stojana Vasića u selu Cernice kod Gnjilana zasuta flašama i kamenicama

Crna Hronika -

Porodična kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, a Vasić se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac LJubiša Petrović.

kamenovana kuća
foto: Kosovo Online

Ka dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu. Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvšila uviđaj, a Kancelarija za KiM očekuje da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, te da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer, kako navode, svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.

kamenovana kuća
foto: Kosovo Online

- Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga. Iako su kamenice bačene u Gnjilanu, inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini odakle se antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba - poručuju iz Kancelarije za KIM

(Kurir.rs/Kosovo online)

Bonus video:

01:38

ZVERSKI NAPAD NA SRBE NA KIM TEK POČETAK! Poslušajte uznemirujuću prognozu stručnjaka: Formiraju LOGORE za Srbe uz pomoć Amerike!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track