PRIVEDEN NEKADAŠNJI UPRAVNIK KPZ SREMSKA MITROVICA: Trivuna Ivkovića policija odvela iz kuće
Foto: printscreen YT/Balkan info

PRIVEDEN NEKADAŠNJI UPRAVNIK KPZ SREMSKA MITROVICA: Trivuna Ivkovića policija odvela iz kuće

Crna Hronika -

Legendarni nekadašnji upravnik Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica Trivun Ivković priveden je danas u svojoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su 17 osoba.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. K. (48) odgovorno lice Univerziteta "Union-Nikola Tesla", kao i A. K. (28) i M. A. (35) zaposlene na univerzitetu. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su policijski službenici Lj. N. (42), D. S. (29) i D. M. (49) .

Uhapšeni su i A. M. (31), M. J. (38), M. R. (25), M. M. (24), D. T. (61), T. S. (35), I. S. (35), B. M. (32), T. I. (72), A. L. (44) i N. S. (47) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Kako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. K. je koristeći svoj službeni položaj pribavio drugim fizičkim licima uverenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od oko 960.000 dinara.

T.I., N. S. i A. K. se sumnjiče da su posredovali, uz novčanu nadoknadu, između G.K. i kandidata da im se bez pohađanja nastave i polaganje ispita omogući dobijanje diplome o stečenom visokom obrazovanju.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track