OPROSTI MU BOŽE, NIJE ZNAO ŠTA ČINI: Rođak malog folkloraša pročitao potresan govor na njegovoj sahrani
Foto: Kurir.rs/T. Ilić, Printscreen/Instagram

Tragedija kod loznice

OPROSTI MU BOŽE, NIJE ZNAO ŠTA ČINI: Rođak malog folkloraša pročitao potresan govor na njegovoj sahrani

Crna Hronika -

Dečak (13) presudio sebi na tavanu porodične kuće u selu kod Loznice. Navodno, plašio se da će biti kažnjen zbog lošeg postupka u školi

Dečak (13) iz sela u okolni Loznice obesio se u četvrtak po podne na tavanu porodične kuće kad ga je majka poslala da joj donese stvari. Telo nesrećnog mališana pronašla je upravo ona, a sumnja se da se ubio iz straha da će biti kažnjen jer je nacrtao pogrdan crtež u školi.

Kako kaže izvor Kurira iz istrage, tragedija se dogodila oko 15 časova, kad se dečak vratio iz škole.

dečak, Loznica, Donji Dobrić, Obesio se, samoubistvo
foto: Printscreen/Instagram

- On je bio u kući s majkom, a kad ga je ona poslala na tavan po stvari, odlučio je da tamo presudi sebi. Motiv još uvek nije poznat, a pominje se da je u školi nacrtao neki pogrdan crtež. Da li se on uplašio da će biti kažnjen pa uradio ovo, niko ne zna - priča izvor iz istrage.

Majka nesrećnog dečaka, učenika osmog razreda, za Novosti je ispričala šta se dogodilo.

Visio na užetu

- Otišao je da me posluša, kao i obično, bez pogovora, a kad sam videla da ga duže vreme nema, otišla sam za njim i videla jezivu scenu - moj sin je visio na užetu obešen. Užasan prizor. Ne dao bog to nijednoj majci! Činilo mi se da će srce odmah da mi iskoči! - rekla je kroz plač majka.

dečak, Loznica, Donji Dobrić, Obesio se, samoubistvo
foto: Printscreen/Instagram

Ovu porodicu prošle godine zadesila je prava agonija kad je dečakov mlađi brat nestao.

- Oni imaju petoro dece, a mlađi brat stradalog nestao je prošle godine. Za njim su tragale policija i žandarmerija, a pronađen je u senjaku kako spava. Navodno, pobegao je zbog problema u školi. Priča se da je njegov brat nacrtao nešto ružno u školi, te da se uplašio grdnje, a priča se i da je dobio ukor - kažu meštani i nastavljaju:

- Bio je divan dečko. Igrao je u selu u lokalnoj folklornoj sekciji, vedar, lepo raspoložen, na poslednjoj priredbi je bio najveseliji od svih malih folkloraša.

Sahranjen

Meštani su u šoku zbog smrti deteta.

dečak, Loznica, Donji Dobrić, Obesio se, samoubistvo
foto: Printscreen/Instagram

- Videli smo samo da je sanitet proleteo juče po podne kroz selo. Kažu da su sat vremena oživljavali mališana, majka je zvala Hitnu pomoć - kaže komšija:

- Ne mogu da poverujem da se takva tragedija dogodila, da se dete u 13. godini odlučilo na takav korak.

Osnovac je sahranjen juče na lokalnom groblju.

- Povorka je krenula od kuće, a devojčice obučene u narodnu nošnju plakale su i pitale se zašto ih je drug napustio - pričaju.

Mališan je na večni počinak ispraćen uz suze i potresan govor rođaka.

- Bio je kolovođa u našem kulturno-umetničkom društvu. Uvek veseo i nasmejan. Leteo je kao leptir. Oprosti mu, bože, nije znao šta čini. Molim te, primi ga u carstvo nebesko. Nama ostaje samo da se molimo za pokoj njegove male duše. Bože, pomozi njegovoj porodici da preživi ovu tragediju koja je potresla celo selo - rekao je jecajući rođak, nakon čega se prolomio jauk nesrećna majke.

Centar za socijalni rad

Nisu bili pod našim starateljstvom

Vladimir Petrović, direktor lozničkog Centra za socijalni rad, kaže da dečakova porodica nije bila pod njihovim nadzorom.

- Nisu bili pod našim starateljstvom i nemamo nikakve ingerencije prema njima. Videćemo iz istrage hoće li naša ustanova biti sada uključena u ovaj slučaj - rekao je za Kurir.

Škola

Bio je kod pedagoga, ali nije kažnjen

U školi koju je dečak pohađao kažu da je bio dobro dete i učenik, te da se nije mogla ni naslutiti tragedija i negiraju da je dečak ukoren.

- Nije nikad pravio probleme, juče je imao mali nestašluk, nešto je nacrtao pa je s njim razgovarao pedagog, čisto preventivno da to više ne radi. Bio je to običan sitan dečji nestašluk, nije uopšte bilo reči ni o kakvim kaznama ili nešto slično. Niko nije mogao pretpostaviti da će se desiti nešto ovako strašno. Ko zna zašto je to učinio, bio je dobro dete, svi smo u šoku - kažu u školi.

(Kurir.rs - T. Ilić - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track