VLADA POP UBIJEN ZBOG KRVNE OSVETE? Na današnji dan na Crvenom krstu izrešetan prijatelj Luke Bojovića, RANJEN juiro ubicu
Foto: Sonja Spasić, Marina Lopičić

Runju spasao odlazak u toalet

VLADA POP UBIJEN ZBOG KRVNE OSVETE? Na današnji dan na Crvenom krstu izrešetan prijatelj Luke Bojovića, RANJEN juiro ubicu

Crna Hronika -

Na današnji dan pre tri godine ubijen je Vladimir Popović (43), poznatiji kao Vlada Pop.

Tog 1. decembra 2018. izrešetan je u kafiću u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu. Pritom, ranjen je još jedan mladić (23), gost lokala.

Vlada Pop je mnogo pre toga bio poznat policiji i slovio je za prijatelja i bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, odnosno smatran je pripadnikom škaljarskog klana. Sam Popović se izdavao za biznismena koji se bavi građevinom.

Kobne večeri, oko 22.00, maskirani muškarac je ušao u kafić noseći crvenu kesu, iz koje je izvadio "hekler" i zapucao na Popovića, koji je, iako ranjen, krenuo za napadačem. Možda bi Vlada Pop i preživeo da nije napustio lokal. Međutim, on je krenuo za atentatorom, a ispred kafića ga je hicima dokrajčio drugi napadač. Preminuo je na licu mesta.

Napadači su sa mesta zločina pobegli "audijem".

Za ovaj zločin niko još nije uhapšen, a potraga za ubicama i dalje traje.

Vladimir Popović, ubistvo, Vračar
foto: Privatna Arhiva

Te večeri Popović je u kafiću navodno bio sa Milošem Nilovićem Runjom, takođe škaljarcem. Desetak sekundi pre pucnjave, Runje je otišao u toalet. Vrlo je moguće da ga je to spaslo sigurne smrti.

Vladimir Popović je navodno bio vlasnik kazina "Havana" na Slaviji. Upravo tu je, prema određenim saznanjima, napravljen plan za ubistvo Blaža Đurovića (39), koji je likvidiran 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Tokom istrage kasnijeg ubistva Popovića verovalo se da je to možda bila "krvna osveta" zbog likvidacije Đurovića.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata Saše, nakon što je dovezao njega i decu.

Za to ubistvo optuženi su Darko Vesković zvani Prika i Nemanja Ivanov.

Otac četvoro dece

Prijatelji Vladimira Popovića, posle njegove likvidacije, pričali su da on nema nikakve veze sa Lukom Bojovićem ni škaljarskim klanom. Govorili su da je građevinski investitor i otac ćetvoro dece, od kojih je najstarije imalo 12, a najmlađe tri godine. Tvrdili su da je bio dobar čovek i da nije pomogao samo onom do koga nije stigao.

Filip Korać i Luka Bojović
Filip Korać i Luka Bojovićfoto: Aleksandar Jovanović, EPA

Popović je javnosti postao poznat posle optužbi da je sa Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem pokušao da iznudi 110.000 evra od dvojice biznismena, Miloša Rilaka i Zorana Popovića. Osumnjičeni su i da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone pokušali da iznude novac, a uhapšeni su upravo u "Havani".

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

BAČENA MI BOMBA NA KUĆU NAKON SVAĐE SA DINKIĆEM! Mirković isprozivao nekadašnjeg ministra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track