Najnovije vesti

OSNOVNI SUD U NOVOM SADU POVODOM UBADANJA PEVAČA: Određen pritvor dvojici mladića, za počiniocem se i dalje traga
Foto: Kurir.rs/S.S., Printscreen/Instagram

masovna tuča

OSNOVNI SUD U NOVOM SADU POVODOM UBADANJA PEVAČA: Određen pritvor dvojici mladića, za počiniocem se i dalje traga

Crna Hronika

Povodom događaja koji se dogodio u subotu veče u Novom Sadu, kada je teško povređen pevač Strahinja M. (27) iz Veternika i za čijim počiniocem se i dalje traga, Osnovni sud u Novom Sadu izdalo je saopštenje u vezi uhapšenih mladića.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je podnelo predloge za određivanje pritvora protiv okrivljenog O. S. zbog dva krivična dela nasilničko ponašanje, krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, okrivljenog N.R. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i okrivljenog D.P. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Sud je u skladu sa odredbama ZKP-a, povodom predloga OJT za određivanje pritvora, saslušao okrivljene, te doneo odluku o predlogu za određivanje pritvora.

- Rešenjima sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu dana 07.decembra određen je pritvor protiv okrivljenog O.S. zbog postojanja osobitih okolnosti koje bi ukazivale da će okrivljeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke oštećene i osobitih okolnosti koje ukazuju na osnovanu bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela. Dok je u odnosu na okrivljenog N.R. odbijen predlog OJT u Novom Sadu za određivanje pritvora i izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja u odnosu na svedoka oštećenog. Pritvor je određen i protiv okrivljenog D.P. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog, osobitih okolnosti koje bi ukazivale da će okrivljeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoka oštećenog i osobitih okolnosti koje ukazuju na osnovanu bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela. Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje uručeno strankama u postupku, na koje isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda - stoji u saopštenju, portparola Osnovnog suda u Novom Sadu Svetlane Radovanović.

Novosadska policija je pre Suda saopštila, da je uhapšeno troje mladića posle krvave tuče, a kako saznajemo radi se o pevačevim drugovima.

- Uhapšeni su Ognjena S. (25), N.R. (22) i D.P. (24) zbog sumnje da su učinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju dužnosti. Sumnja se da su O.S. i N.R. ispred jednog ugostiteljskog objekta, tukli rukama i nogama Novosađanina (26). Takođe, sumnja se da su O.S. i D.P., u KC Vojvodine tukli još jednog mladića i da su napali policajce - saopšteno je iz policije.

Kako se dalje navodi pretresom stana O.S., policija je našla municiju, pa se on tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Podsetimo, Zvezda Granda je u subotu uveče sa trojicom sada uhapšenih momaka, kada su se potukli sa drugom grupom mladića.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track