ŽRTVA NIJE ZADOVOLJNA OPTUŽNICOM! Advokatica: Optuženi se mora goniti za pokušaj ubistva, a ne za nasilje u porodici
Foto: RINA, Nikola Anđić

Jezivo nasilje u zablaću

ŽRTVA NIJE ZADOVOLJNA OPTUŽNICOM! Advokatica: Optuženi se mora goniti za pokušaj ubistva, a ne za nasilje u porodici

Crna Hronika -

Irena Ilić, pravna zastupnica Nikolije V. (30) iz čačanskog sela Zablaće, koju je suprug Goran V. (31) u avgustu umalo ubio od batina, kaže da nisu zadovoljni optužnim predlogom Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, koje je Gorana V. optužilo za nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda.

- Nismo zadovoljni ovakvim optužnim predlogom iz više razloga. Pre optužnice, još u toku istražnog postupka, uputila sam Višem javnom tužilaštvu u Čačku predlog kojim je traženo da se razmotri da li se u radnjama okrivljenog stiču obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, međutim, navedeni predlog je odbijen. Možda sam kao punomoćnik oštećene previše subjektivna, ali smatram da je ovakav optužni predlog preuranjen, s obzirom na to da još uvek nisu izvedeni svi dokazi i imajući u vidu težinu, vrstu, kao i veliki broj povreda koje je Nikolija pretrpela - kaže Irena Ilić, pravni zastupnik Nikolije V.

Zablaće, ispovest, Čačak, Nikolija V.
foto: RINA

Ona dodaje da je mišljenje mnogih, pa i njeno, da se okrivljeni mora goniti za ubistvo u pokušaju.

- Krivični postupak je izveden pred sud, tako da sada predstoji velika borba u kojoj se nadamo da će javna tužba ili pak sud shvatiti pravu težinu izvršenog krivičnog dela i njegove posledice - dodala je Irena Ilić.

Osnovno javno tužilaštvo predložilo je za Gorana V. kaznu od pet godina i tri meseca robije, što nije najviša zatvorska kazna za krivično delo nasilje u porodici.

Nikolija  V., Goran V.
foto: Privatna Arhiva

Podsećamo, Goran je Nikoliju kobne noći, po povratku sa svadbe, tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser. Nesrećna žena gotovo da nije imala mesto na telu koje nije bilo izubijano. - Lekari su se za njen život borili desetak dana. Nesrećna žena je zadobila prelome kostiju, rebara, imala je potres mozga i unutrašnje krvarenje. Nikolija je po telu imala oko 20 ugriza zubima koje joj je naneo muž. Pred veštacima je zadatak da utvrde da li joj je uvo odgrizao ili ga je otkinuo tukavši je letvom sa ekserom - kaže naš izvor i podseća:

- Nakon prebijanja, onesvešćenu ženu bez odeće Goran V. je odneo i bacio pored kontejnera. Našle su je komšije, a u prvi mah su pomislile da je neko bacio uginulu životinju.

Suđenje optuženom Goranu V. zakazno je za 21. decembar, a osim za nasilje nad ženom, tužilaštvo ga tereti i za nasilje nad svojom majkom. (Kurir.rs - D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track