NIŠLIJI KOJI JE NASUMIČNO UBADAO PROLAZNIKE IZREČENA KAZNA: Dobio 6 i po godina robije uz obavezno PSIHIJATRIJSKO LEČENJE
Foto: Zorana Jevtić

osušen

NIŠLIJI KOJI JE NASUMIČNO UBADAO PROLAZNIKE IZREČENA KAZNA: Dobio 6 i po godina robije uz obavezno PSIHIJATRIJSKO LEČENJE

Crna Hronika -

Vasilije J. (20) osuđen je danas u Osnovnom sudu na jedinstvenu kaznu od šest godina i šest meseci zatvora jer je naneo lake telesne povrede četvorici muškaraca u periodu od nedelju dana, "birajući" ih nasumično. Sudija Osnovnog suda je naložila i obavezno psihijatrijsko lečenje u zatvorskoj bolnici što će mu se račiunati u kaznu.

On se teretio da je od sredine do kraja juna ove godine ubadao nasumično četvoricu mladića jer mu se navodno nije dopadao njihov hod odnosno mangupsko šetanje po ulici.

Jovanović je ranije priznao krivična dela nanošenja lakih telesnih povreda, a suđeno mu je za svako delo ponaosob tako da posle sabiranja godina, on bi trebalo iza rešetaka da provede šest godina i šest meseci.

- Nije bilo teško da se dokaže učinjeno. Kao otežavajuća okolnost uzeto je u obzir da ste "ad hoc" izabrali oštećene. Uočena je vidno smanjena uračunljivost zato je i naloženo psihijatrijsko lečenje - rekla je sudija Osnobvnog suda.

Vasilije J. je još kao dečak, novembra 2016. godine izbo druga ispred Osnovne škole "Učitelj Tasa".

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track