ŠOK! 21 GODINU KASNIJE ŠIPTAROV LIČNI KURIR OTKRIVA KO JE OTEO BRENINOG SINA Kad je Duća saznao ko, samo rekao: E, je*aću mu mater
Foto: Printscreen, Nemanja Nikolić

Lični kurir vođa "Zemunskog klana" otkrio ime i prezime

ŠOK! 21 GODINU KASNIJE ŠIPTAROV LIČNI KURIR OTKRIVA KO JE OTEO BRENINOG SINA Kad je Duća saznao ko, samo rekao: E, je*aću mu mater

Crna Hronika -

BEOGRAD - Stefana Živojinovića, sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića, pre 21 godinu, novembra 2000. oteo je Sredoje Šljukić Šljuka (30), vođa zvezdarskog klana, tvrdi Bojan T, lični kurir Dušana Spasojevića Šiptara u ekskluzivnoj ispovesti za Informer.

BOBA ŽIVOJINOVIĆ U ŠOKU! Posle 21 godinu saznao ko mu je OTEO Stefana, stavio do znanja samo JEDNO!

- Bio sam prisutan kada su Dušana Spasojevića pozvali iz Vlade i tražili da odmah vrati malog Stefana! Poludeo je, urlao je da nema ništa s tim! Zatvorio se u sobu i telefonirao, a kad je saznao da je to uradio Šljuka, rekao je: 'E je*aću mu mater! '. Posle je naredio njegovu likvidaciju - tvrdi izvesni Bojan T.

Duća je tada pobesneo, vikao je da nikad ne bi uzimao pare na deci jer i sam ima decu, urlao je na tog čoveka iz Vlade..., nastavlja priču pomenuti Bojan.

Kad se desila otmica Breninog sina 23. novembra 2000. godine, Bojan je, kako sam kaže, bio pored Spasojevića.

- Dušana je tada, tog dana, pozvao neko iz Vlade i rekao mu da odmah vrati dete. Bio je šokiran, pitao je: Koje dete? Kad je čuo da je otet Brenin sin, Dušan je pobesneo, vikao je, urlao da nema nikakve veze s tim.

Dušan Spasojević
Dušan Spasojevićfoto: Privatna Arhiva

Zatvorio se onda sam u sobu i telefonirao. Nije prošlo dugo, saznao je da je malog Stefana oteo Šljuka, rekao je: 'E je*aću mu mater za ovo, on će mene da namešta!? ' I nedugo potom naredio je da se Šljukić prati, a posle i ubije... - prepričava Informerov 'svedok-saradnik'.

Stefan je, inače, imao samo osam godina kada je 23. novembra 2000. kidnapovan ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Ta otmica je i danas zvanično nerasvetljena i nikad niko nije bio uhapšen zbog nje.

Prema rečima Bojana T, Spasojević je za otmicu deteta saznao dan kasnije, 24. novembra...

Otmica Stefana Živojinovića, Stefan Živojinović, Lepa Brena, Slobodan Boba Živojinović, Otmica
foto: Printscreen, Nemanja Nikolić

- Bio sam pored Dušana kada mu je pozvonio telefon i kad ga je pozvao jedan čovek iz Vlade Srbije. Duća je pobesneo čim je čuo za šta ga sumnjiče, vikao je da nikad ne bi uzimao pare na deci jer i sam ima decu, urlao je na tog čoveka iz države. Taj je onda pokušavao da smiri Duću. Onda su se dogovorili da se šef raspita ko je to i kako uradio... - priseća se Bojan, i nastavlja:

- Otišao je onda sam u drugu sobu. Čuo sam da Duća telefonom priča sa nekim... Vikao je, psovao, je*ao je mater svima redom. To je trajalo neko vreme, pola sata, 45 minuta. Kad je izašao iz sobe, niko od nas nije smeo da mu se obrati.

Sredoje Šljukić
Sredoje Šljukićfoto: Printskrin/Instagram

Onda je, priseća se Bojan, Spasojević pozvao nekog iz Vlade, pa je počeo da viče i na njega.

- Urlao je nešto kao: 'Pa za šta vas ja plaćam, valjda vi treba da znate šta se radi u ovom gradu i ko je oteo Breninog sina, a ne mene da zovu da tražim dete! ' Kad se malo smirio, rekao nam je: 'To je Šljuka napravio... A sad ću mu se ja naje*ati majke!"

Odmah je pozvao Sretka Kalinića, koji je malo pre toga došao iz Novog Sada, pa je njemu i Miletu Lukoviću Kumu rekao da organizuju da se Šljuka prati i 'sašije' - ispričao je Bojan.

Prema njegovim rečima, 'zemunci' su počeli da prate Šljuku još krajem 2000. i trebalo je najpre da ga ubiju početkom 2001. godine.

- Međutim, tu se nešto iskomplikovalo jer je Šljuka došao u sukob s nekim Crnogorcima u jednom restoranu i tada je dodatno pojačao obezbeđenje, što je odložilo likvidaciju, pa je ubijen tek krajem septembra 2002. kod Centra "Sava"...

SVAKI DAN KAŠNJENJA - PRST MANJE NA RUCI STEFANA! Kako je 2000. OTET BRENIN SIN: Za živog dva i po miliona maraka, za mrtvog pet

Sećam se, Duća je posle Šljukinog ubistva rekao: 'Eto mu mamicu mu je*em, nek sad otima decu. ' Inače, Duća do Stefanove otmice, koliko znam, nije imao nikakve dodirne tačke sa Šljukom, i mislim da je to bio glavni razlog što ga je ubio - kazao je sagovornik.

Stefan Živojinović
foto: Sonja Spasić

Podsetimo, Šljukić je ubijen 27. septembra 2002. dok je vozio autoputem Beograd - Niš, kod Centra "Sava". Sa njim u autu bio je i njegov brat Zoran Šljukić, koji je bio na suvozačevom sedištu, dok je telohranitelj Velibor Ćirić sedeo pozadi.

Dok je Šljuka vozio srednjom trakom, dva automobila su bila ispred njega, od kojih je jedan bio u krajnje levoj, a drugi u srednjoj traci, i ta dva vozila su u jednom trenutku naglo usporila. Tada je sa leve strane Šljukinog auta prišao "audi 100", iz kog je na vođu "zvezdarskog klana" ispaljeno više od 40 metaka. Tom prilikom likvidirani su Šljuka i njegov brat, dok je telohranitelj ostao nepovređen. Utvrđeno je da su iz 'audija' pucali Sretko Kalinić i Mile Luković.

Šljukinu sudbinu su, međutim, ubrzo doživeli i Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koje su policijski specijalci 27. marta 2003. likvidirali tokom potere u Meljaku.

Kurir.rs/Informer

Bonus video:

00:07

BRENA OBJAVILA SNIMAK SA SINOM I BUDUĆOM SNAJKOM! Pevačica pokazala kako se ZABAVLJA sa Viktorom i Sandrom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track