02:32

Snimci Mateja Periša pre nestanka

7. dan potrage za nestalim splićaninom

POLICIJA UŠLA U TRAG MATEJEVOM DVOJNIKU IZ KOBNE NOĆI?! Rešena i misterija devojke u belom? Šok-slučajnost kakve nema ni na filmu

Crna Hronika -

Policijskom istragom navodno je utvrđeno da je reč o dva različita mladića - jedan je Matej, u belim patikama, a drugi je njegov svojevrsni "dvojnik", mladić koji je te decembarske noći takođe nosio samo crnu majicu s kratkim rukavima, ali crne patike sa belim đonom

BEOGRAD - Srpska policija je rešila misteriju devojke u belom koja se pojavljuje na famoznom snimku koji je nadzorna kamera snimila u noći nestanka mladog Splićanina Mateja Periša, između 30. i 31. decembra.

Na ovom zbunjujućem snimku najpre se nazire mladić u majici sa kratkim rukavima i, najverovatnije, belim patikama, kako trči iz smera kružnog toka, kod zgrade Geozavoda, ka autoperionici u Travničkoj.

Na početku snimka se jedva nazire silueta mladića u majici s kratkim rukavima i belim patikama. Sada je potvrđeno da je to zaista Matej Periš.

Samo nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontrasmeru, od autoperionice ka Geozavodu, trče mladić sličnog izgleda, u majici kratkih rukava ali sa crnim patikama belog đona, i devojka obučena u nešto nalik beloj jakni, bundi ili džemperu.

Kako Blic nezvanično saznaje, policijskom istragom je utvrđeno da se radi o dva različita mladića - jedan je Matej Periš koji se pojavljuje na početku snimka, u belim patikama, a drugi je njegov svojevrsni "dvojnik", mladić koji je te decembarske noći takođe nosio samo crnu majicu sa kratkim rukavima, ali crne patike sa belim đonom.

MISTERIJA SNIMKA IZ TRAVNIČKE: U slučaju nestalog Mateja OVAJ DETALJ ZBUNJUJE NAJVIŠE - BELE ILI CRNE! Ali i ko je devojka u belom

Nekoliko sekuni kasnije se vidi mladić u majici kratkih rukava, ali nosi crne patike sa belim đonom. S njim trči ženska osoba u belom džemperu, bundi ili jakni. Ovo nije Matej Periš već njegov "dvojnik".

02:32

Snimci Mateja Periša pre nestanka

Izvor lista objašnjava da je utvrđeno da drugi mladić nema nikakve veze sa slučajem nestanka Mateja Periša, kao ni osoba u belom koja trči pored njega, i da su se slučajno zatekli u Travničkoj ulici nekoliko sekundi nakon što je tuda protrčao mladi Splićanin.

KO JE NA MISTERIOZNOM SNIMKU: Sumnja se da je mladić koji trči nestali Splićanin, ali JEDAN DETALJ SE NE UKLAPA (VIDEO)

- Radi se o velikoj slučajnosti da su se u hladnoj noći dvojica mladića toliko sličnog stasa i oblačenja trčeći mimoišla u razmaku od nekoliko sekundi. O velikoj slučajnosti, ali ipak samo slučajnosti - kaže sagovornik lista.

01:01

Matej Periš pliva u reci Savi

Dodatnu zabunu je ranije unosila činjenica da se u trenutku objavljivanja ovog snimka mislilo da je Periš u noći nestanka nosio crne patike sa belim đonom, jer su tako prijavili njegovi prijatelji koje su se kobne noći s njim zabavljali u klubu "Gotik" u Beton hali.

Ipak, Matejev otac Nenad je kasnije van svake sumnje potvrdio da je njegov sin u noći nestanka nosio bele patike, što se na drugim snimcima mnogo jasnije i vidi.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track