ALAS OTKRIO ZA KURIR DETALJE SUSRETA SA OCEM NESTALOG SPLIĆANINA: Nenad se pita da li se Matej zakačio za balvan i spasao se
Foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić

Potresno

ALAS OTKRIO ZA KURIR DETALJE SUSRETA SA OCEM NESTALOG SPLIĆANINA: Nenad se pita da li se Matej zakačio za balvan i spasao se

Crna Hronika -

Poznati beogradski alas Renato Grbić i čovek koji je do sada spasio 31. osobu iz Save i Dunava, rekao je za Kurir da je razgovarao sa Nenadom Perišem, ocem Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao uoči Nove godine u Beogradu, kao i da je taj razgovor bio veoma potresan.

renato pričao s ocem nestalog splićanina
renato pričao s ocem nestalog splićaninafoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Grbić je istakao da je očajni otac kod njega došao kako bi se bolje uputio u mogući scenario ukoliko je, nažalost, njegov sin završio u vodi.

- Čovek je van sebe! Zamišljen je i očajan. Pita se da li će se njegov sin odnekud pojaviti, da li će čuti neke nove vesti i detalje u vezi nestanka. Sve to čoveka veoma potresa, ovo stanje neizvesnosti je najgore za roditelja - kaže Grbić i dodaje:

- Tokom priče, između ostalog pitao me je da li je moguće da telefon daje signal i kada je u vodi i kako daje frekvenciju.Taj telefon mu daje veliku nadu da je živ. Takođe, ispitivao me je kakvo je voda u ovo doba godine i koje su šanse ako je ušao u Savu da se spase. Možda se zakačio za neki balvan i uspeo da se spase, razmišlja zabrinuti otac.

potraga na reci savi i dunavu
potraga na reci savi i dunavufoto: Ana Paunković

On dodaje da je Nenadu objasnio i da je voda u ovom vremenskom periodu izuzetno brza, jaka i hladna.

- Mnogo je pitanja, a od njega ni traga ni glasa. Raspitivao se i u ukoliko je njegov sin ušao u vodu, i potonuo kada bi mogao da ispliva i da se nađe telo. Nažalost, čoveka muče mnogobrojna pitanja. Nada poslednja umire i svei se nadamo da je živ - kazao je Renato.

i probalje reka se pretražuje
i probalje reka se pretražujefoto: Ana Paunković

Podsetimo, Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. Njegovi prijatelji nestanak su prijavili policiji 31. decembra u 18 sati. Oni su naveli da su došli u Beograd kako bi proveli novogodišnje praznike i da su primetili da im nema prijatelja oko 02.30 sati.

(Kurir.rs - B. T)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja