NEKAKO SE I DRŽE DOK SU NA LEKOVIMA Komšije drugarica koje su sletele u Južnu Moravu: Obe preživele vrište čim dođu sebi
Foto: screenshot Pink tv

uništene četiri porodice

NEKAKO SE I DRŽE DOK SU NA LEKOVIMA Komšije drugarica koje su sletele u Južnu Moravu: Obe preživele vrište čim dođu sebi

Crna Hronika -

Roditeljima devojke koja je vozila mnogo je teško, oni svi žive blizu, teško im je da prođu pored kuća poginulih. Devojci koja je vozila u pritvoru je mnogo teško, u lošem je psihičkom stanju, a veoma loše je i druga preživela

BEOGRAD/PREDEJANE - U Predejanu vladaju tuga i tišina. Svi su se umorili od tragedije koja je pogodila ovo mesto... - kaže jedan od komšija četiri drugarice koje su pre nedelju dana "golfom" sletele sa kolovoza u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana.

Dve su stradale, dok je A. S. koja je vozila u pritvoru, a četvrta, K. M. je, kako se saznaje, u teškom pshičkom stanju.

- Roditeljima devojke koja je vozila je mnogo teško, oni svi žive blizu, teško im je da prođu pored kuća u kojima žive porodice poginulih. Devojci u pritvoru mnogo je teško, u lošem je psihičkom stanju, a veoma loše je i druga, K. M. Dok su na lekovima nekako se drže, čim lekovi popuste to je plač, vroglavice... Zato K. M. još i ne mogu da ispitaju. Vraća joj se sve, to je ogroman stres - kaže komšija, piše Blic.

K. M., jedna od devojaka koja je preživela saobraćajnu nesreću pre nedelju dana kod Vladičinog Hana, biće saslušana tokom sledeće nedelje, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju. Ona je lakše povređena i posle bolničkog lečenja, nalazi se kod kuće.

Južna Morava, Džep, Saobraćajna Nesreća, Vladičin Han
foto: screenshot Pink tv

A. S., devojci koja je vozila auto, kada su nastradale dve njihove drugarice, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio je pritvor u trajanju od 30 dana. Ona se sumnjiči za krivično delo “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 sata u prošlu subotu ujutru, kada je "golf" kojim je upravljala A. S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana, stradale su dve devojke, od njih četiri koliko ih je bilo u vozilu.

Tela stradalih, Anđele M. i Kristine P., pronađena su u Južnoj Moravi. One su sahranjene u rodnom Predejanu.

Južna Morava, Džep, Saobraćajna Nesreća, Vladičin Han
foto: screenshot Pink tv

Kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Vranju, tek nakon saslušanja i K. M., tužilaštvo će saopštiti više detalja o nesreći kakvu jug Srbije ne pamti, a zbog koje vlada muk u Predejanu i Vladičinom Hanu.

Devojci vozaču preti 12 godina robije

A. S. iz Predejana koja je pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju saslušana zbog stravične saobraćajne nesreće u Vladičinom Hanu u kojoj su poginule njene dve drugarice, a ona i još jedna završile u bolnici preti kazna u visini od 2 do 12 godina zatvora.

Nastradale devojke
Nastradale devojkefoto: Facebook

Njoj se na teret stavlja da je umišljajno učinila krivično delo, jer je upravljala vozilom sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada istom nije smela da upravlja, pod uticajem alkohola, kao i da je upravljala vozilom neprilagođenom brzinom osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. Imajući u vidu da je nastupila smrt dva lica dok je jedna osoba lakše povređena, osumnjičenoj za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina. Osumnjičena je dala svoju odbranu u prisustvu svog branioca, nije priznala izvršenje krivičnog dela. Njoj je određen pritvor do 30 dana.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:06

Teška saobraćajna nesreća kod Kruševca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track