MISTERIJA MATEJEVOG TELEFONA NJEGOVOM OCU NE DA MIRA: Kako je moguće da mobilni daje signal u 4 ujutru, posle 2 sata u vodi ENIGMA
Foto: Ana Paunković, MUP RH

pitanja na koja zasad nema odgovora

MISTERIJA MATEJEVOG TELEFONA NJEGOVOM OCU NE DA MIRA: Kako je moguće da mobilni daje signal u 4 ujutru, posle 2 sata u vodi ENIGMA

Crna Hronika -

Upravo je Matejev telefon uneo novu zabunu u čitav slučaj jer se postavlja pitanje kako je moguće da je aparat slao signal dva i po sata nakon što je mladić poslednji put viđen i pod uslovom da je bio u vodi

BEOGRAD - Potraga za Matejem Perišem (27) još nije dala odgovor na pitanje šta mu se dogodilo uoči Nove godine u Beogradu.

NISU TU ČISTA POSLA, 2 VERZIJE DOGAĐAJA MATEJEVIH DRUGOVA: Družina iz Splita menjala iskaze, evo šta su sve rekli zašto je izašao

Kako pišu hrvatski mediji, istragu koče podaci do kojih policija nije uspela da dođe zbog tehničkih nemogućnosti. Reč je o podacima u vezi s komunikacijom koju je nestali Splićanin imao, a zbog određenih tehničkih problema policija ne može da dođe do njih.

Nenad Periš, Matej Periš, Potraga, Nestali, Gotik, Klub Gotik
foto: Ana Paunković

Pretpostavlja se da bi mnoge nepoznanice mogao da reši upravo pronalazak Matejevog telefona.

Inače, telefon Mateja Periša poslednji put je lociran u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

OBRT! MATEJ NE BEŽI NI OD KOGA, VEĆ TRČI NA SASTANAK KOD SAVANOVE: Kad je došao kod restorana usporio kao da je došao na cilj!

On je lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin poslednji put viđen, odnosno nakon snimka na kome se vidi da se spušta niz stepenice koje vode prema Savi, prenose hrvatski mediji.

Upravo je Matejev telefon uneo novu zabunu u čitav slučaj jer se postavlja pitanje kako je moguće da je aparat slao signal dva i po sata nakon što je mladić poslednji put viđen i pod uslovom da je bio u vodi.

Pitanje je dodatno otvorila činjenica da je proizvođač aparata istakao da je to nemoguće. O tome je ranije govorio otac nestalog Splićanina Nenad Periš.

- Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pokraj „Savanove“ u 1.55?

Matej Periš, mapa kretanja
foto: Privatna Arhiva

- Kako je moguće da mobilni telefon reaguje ako se nalazi u reci? Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata.

- Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata - izjavio je krajem januara Nenad Periš u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Za nestalim Splićaninom se traga više od mesec dana, nakon što je poslednji put viđen uoči Nove godine u klubu kod Beton hale. Mladić je s društvom došao u Beograd kako bi se proveo. Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub. Kamere kluba nisu radile u noći između 30. i 31. decembra te je ovo pitanje ostalo bez odgovora.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track