ZA LEPOM JOVANOM SE TRAGALO 4 DANA: Bavila se nekretninama, volela život i bila vernik, a zbog čega je izabrala smrt niko ne zna?
Foto: Privatna Arhiva

tuga

ZA LEPOM JOVANOM SE TRAGALO 4 DANA: Bavila se nekretninama, volela život i bila vernik, a zbog čega je izabrala smrt niko ne zna?

Crna Hronika -

NIšlijka Jovana Marjanović (54) čiji je nestanak prijavljen 23. decembra pronađena je mrtva pored potoka u Tić Polju, kilometar od kružog toka na Zlatiboru, posle četiri dana potrage.

Telo je, podsetimo, našla grupa mladića iz Užica koji su pomagali porodici u potrazi za nestalom, a pored tela su videli flašu alkoholnog pića i kutiju tableta.

Hemijsko-toksikološki nalazi urađeni na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu potvrdili su da je Jovana preminula od trovanja lekovima iz grupe benzodiozepina, saznaje Kurir u Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

Nije bilo tragova nasilja

Policija je, po pronalasku tela, satima vršila uviđaj.

- Bila je obučena upravo onako kako je opisano u prijavi porodice. Telo je nađeno uz potok. Pored tela smo videli flašu alkoholnog pića i kutiju tableta - rekao je jedan od mladića koji je pronašao za Kurir. Još se ne zna da li je žena preminula iste večeri kada je nestala ili kasnije, ali na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja, niti su postojali ikakvi tragovi da je sa njom u Tić polju bila neka druga osoba.

Podsetimo, kada je izašla iz apartmana u kome je boravila. Partneru je rekla da ide u šetnju ali se cele noći nije vratila, telefon joj je bio nedostupan, pa je njen partner sutradan prijavio Jovanin nestanak.

Volela je život i bila vernik

- Nismo verovali da bi naša majka mogla da izvrši samoubistvo. Nije bila sklona suicidu, to je žena koja je volela život, bila vernik. Imala je ozbiljne privatne probleme i prevelik pritisak - rekla je Jovanina ćerka.

Jovanina ćerka otkrila je ranije za Blic da cela priča i te kako ima pozadinu i da će otkriti javno sve što zna, ako obdukcija dokaže da se njena majka ubila.

- Pretpostavljam da više nije mogla da se izbori sa pritiskom. Čekamo rezultate obdukcije kada ćemo sa sigurnošću moći da potvrdimo šta se zapravo desilo. Ako se radi o samoubistvu imam sve informacije koje ću da pustim u javnost i izaći će na veliko – rekla nam je Ljiljana Simić.

Tragalo se na više lokacija

Ona je boravila je na Zlatiboru u iznajmljenom stanu u ulici Sava Stanojčića. Tu je bila sa partnerom. Na Zlatiboru se našla zbog radova na jednoj građevini koje je izvodila Jovanina firma kao podizvođač.

Celu noć je bila nedostupna. Jovanin telefon je pronađen ugašen u vodovodnim cevima preko puta pumpe na Zlatiboru, oko 2,5 km od stana gde je živela. Pronašao ga je radnik, koji je uključio telefon i čim se aktivirao, policija je locirala telefon.

Tu je izvršena pretraga, ali nije bilo nekih znakova koje bi ukazivalo šta se dogodilo sa Jovanom.

Pretraživao se i predeo oko Kaubojskog grada (El Paso), oko 15 km od centra Zlatibora, gde su sestre Ljiljana Simić i Brankiva Marjanović dobile poziv da je Jovana navodno viđena u tom delu.

Policija je pretražila taj teren ali nije našla nešto što bi ukazivalo da je nestala Jovana boravila tu. Pretraga na Zlatiboru se vršila na više lokacija. Pretražena je Draglica, traga se Tić poljem, a tražena je na Borovoj glavi i predelu iznad Ribničkog jezera ka Torniku.

Građevinski poslovi

Jovana Marjanović je poslednjih meseci boravila u iznajmljenom stanu u naselju Karaula na Zlatiboru kao vlasnica građevinske firme koja je dobila posao podizvođača na izgradnji jednog objekta na ovoj planini. U trenutku kada je poslednji put viđena nosila je zimsku jaknu braon boje, crnu pamučnu trenerku, krem krznene čizme i crnu torbicu. Policija je pregledala snimke kamera u blizini njenog apartmana, kao i na drugim lokacijama na Zlatiboru, a uzete su i izjave od više ljudi bliskih Nišlijki.

I njen brat nađen mrtav

Prema priči komšija iz Leskovca, i Jovanin brat je preminuo pre više godina.

- Jovanin brat je, koliko se sećam, bio profesor fizičkog. Napustio nas je zauvek pre nekoliko godina, ne mogu tačno da se setim koja je godina bila, ali zna da je bilo poodavno. Iako porodica gotovo nikada ne govori o tome, po gradu se priča da je on izvršio samoubistvo na kućnom pragu - ispričala je tada jedna komšinica Jovanine porodice iz Leskovca.

Jovana Marjanović
foto: Privatna arhiva

Ona je dodala da je reč o izuzeto dobroj i finoj porodici.

- Porodica je ugledna, uspešna, kulturna, vredna, ali nažalost nesrećna - doldaje ona.

Leskovčani koji poznaju porodicu preminule žene kažu da je njena rodbina iz Leskovca bila sa njenim ćerkama na Zlatiboru i tragala za ovom preduzetnicom, koja godinama živi i radi u Nišu.

Smrt moje bivše žene nema veze sa mnom

Zoran Marjanović (53), bivši suprug Jovane rekao je tada za Kurir da mu je teško zbog smrti žene sa kojom ima tri ćerke.

- Žao mi je, to što je uradila nema veze sa mnom. Duboko sam uveren u to, jer godinu dana nismo imali apsolutno nikakav kontakt. Apsolutno ne osećam da ima veze sa mnom, žalim za njom, patim - rekao je za Kurir Zoran Marjanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja