01:57

SUPRUGA ŽRTVE KLANA VELJE NEVOLJE NIJE MOGLA U SUDNICU: Došla u majici sa likom UBIJENOG NAVIJAČA pa joj nisu dali da uđe

novi detalji

SUPRUGA ŽRTVE KLANA VELJE NEVOLJE NIJE MOGLA U SUDNICU: Došla u majici njegove navijačke grupe NISU JOJ DALI DA UĐE

Crna Hronika -

Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira, navodi da je policija imala veoma težak zadatak da osigura početak suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkovića i pripadnicima njihovog kriminalnog klana.

Vanredno stanje u Specijalnom sudu i okolini vladalo je satima uoči početka suđenja Belivuku, a Nedić navodi da je osigurati mirno suđenje bio zaista složen zadatak.

- Sigurno su računali na to da postoji mogućnost da optuženi imaju protivnike u suparničkom klanu. Taj rat i dalje bukti i traje. Postoji takođe i opasnost eventualno da neko proba da uleti i oslobodi ih sa strane. Grupa je prilično oslabljena, ali videli smo po grafitima da ti Principi i dalje nekako funkcionišu. Prema pisanju nekih medija, čak su se i obračunavali između sebe. Takođe postoji i ogorčenost od strane žrtava tako da je bilo veoma teško ukomponovati to sve. Bila je veoma složena operacija - rekao je Nedić za Jutarnji program na Kurir televiziji.

Rajko Nedić
foto: Kurir televizija

Dodao je da su porodice žrtava i optuženih imale pristup ročištu osim u slučaju ako im ulaz striktno iz nekog razloga nije bio zabranjen.

00:16

Marice stižu u Specijalni sud na suđenje Belivukovom klanu

- Članovi porodice imaju pravo da dolaze. Sećamo se suđenja Legiji, kad se njegova žena pojavila, on joj je mahao i slao poljupce. Tako da svako kome iz nekog razloga nije zabranjen ulaz ima pravo da dođe - istakao je urednik Kurira.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, suđenje, Specijalni sud
foto: Privatna Arhiva

Nedić je naveo i da je jedna žena juče nije puštena na ročište zbog majice sa likom supruga koji je bio žrtva zloglasnog klana.

- Došla je u majici sa njegovim likom na kojoj je pisalo "gore na nebu armija prava" sa podrškom njegove navijačke grupe. Njoj na primer nisu dali da uđe sa takvom majicom, već je morala je da obuče jaknu. Svašta ćemo tu viđati - istakao je Nedić.

Belivukova grupa, koja broji ukupno 30 članova, podsetimo, optužena je trenutno za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja.

U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom. Žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njegovog najbližeg saradnika, ubijane su u kući u Ritopeku nadomak Beograda, a nakon ubistava njihova tela su mlevena u mašini za mlevenje mesa, pa bacana u Dunav. Sve ovo stoji u optužnici.

Naredni izlazak na sud je zakazan za 10. i 11. mart.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Velja Nevolja pred tužiocem: Novi detalji u slučaju Belivuk-Miljković!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track