POLICAJCI IZ ALEKSANDROVCA PUŠTENI IZ PRITVORA: Pretučeni vozač iz Kruševca saslušan, čeka se veštačenje povreda
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

POLICAJCI IZ ALEKSANDROVCA PUŠTENI IZ PRITVORA: Pretučeni vozač iz Kruševca saslušan, čeka se veštačenje povreda

Crna Hronika -

Policajci PU Aleksandrovac V.P (38) i I.N. (35) iz Aleksandrovca, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 15. februara u tri ujutro službenim palicama pretukli vozača D.K (43) iz Kruševca, u selu Gornji Stupanj, pušteni su iz pritvora nakon odluke postupajućeg suda u Brusu.

Pretučeni vozač u međuvremenu je saslušan.

- Čeka se veštačenje povreda oštećenog lica,koji je u međuvremenu saslušan-navodi izvor Novosti.

- Ostao je pri svom iskazu naznačenom u krivičnoj prijavi,a to je da su ga napala oba policajca, da su ga ostavili na putu i da je sam pozvao pomoć. Zbrinut je kasnije u Opštoj bolnici u Kruševcu, gde su mu konstatovane telesne povrede rebara i nosa,a onda je nakon jednog dana, na sopstveno insistiranje napustio bolničko lečenje.

Pripadnici policije iz Aleksandrovca su, s druge strane, izjavili da je sporne noći u službenom vozilu navodno ostao samo V.P, dok je intervenisao policajac I.N. Radnju zaustavljanja putničkog vozila, kako je ranije objavljeno, nisu prikazali u službenoj evidenciji. Policijska uprava Kruševac pokrenula je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i iste udaljila iz službe do okončanja tog postupka.

Prema nezvaničnim saznanjima krivično delo zlostavljanje i mučenje iz člana 137 KZ nije i jedini predmet interesovanja nadležnih: oko dva grama supstance za koje se sumnja da je kokain, nađeno je na lokalnoj pumpi i najverovatnije će biti predmet veštačenja kako bi se proverilo da li je u pitanju opojna droga i da li je ona pripadala povređenom vozaču D.K, koji je od ranije poznat organima gonjenja.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track