NOVO PRIPREMNO ROČIŠTE KONTIĆU: Zbog brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu sudiće se još dvojici muškaraca
Foto: Printscreen, MUP Srbije

Promene u sudskom veću

NOVO PRIPREMNO ROČIŠTE KONTIĆU: Zbog brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu sudiće se još dvojici muškaraca

Crna Hronika -

NOVI SAD - Novo pripremno ročište u procesu protiv Ivana Kontića (30), koji se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, zakazano je zbog promene predsednika sudskog veća.

- Prethodni predsednik sudskog veća, koji je početak suđenja bio zakazao za 14. mart, u međuvremenu je otišao na drugo radno mesto, a novi sudija je zakazao pripremno ročište za 19. april, a suđenje već za 25. april - kaže za naš list Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Prvo pripremno ročiste Kontiću održano je lane 1. decembra, kada je negirao krivicu za delo za koje se tereti. Na optuženičkoj klupi sa Kontićem naći će se i O.L. i L.V.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega. Od tada se nalazi u pritvoru.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja