ODLOŽENO SUĐENJE BAHATOM VOZAČU SA KARABURME: Pokosio Stefana (9) na pešačkom prelazu, pa pobegao
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

PRVI OSNOVNI SUD U BEOGRADU

ODLOŽENO SUĐENJE BAHATOM VOZAČU SA KARABURME: Pokosio Stefana (9) na pešačkom prelazu, pa pobegao

Crna Hronika -

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Lazaru Galiću (38), optuženom da je u julu prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Stefan Balić (9) na Karaburmi u Beogradu.

Suđenje je odloženo za 14. april. Na današnjem suđenju trebalo je da svedoči predsednik komisije veštaka Boris Antić, kog je odbrana angažovala, u vezi veštačenja koje je izlagao na prethodnom suđenju.

Na početku suđenja je određena pauza kako bi se Antić upoznao sa dostavljenom dokumentacijom koja sadrži mišljenje i primedbe stručnog savetnika odbrane. Međutim, nakon pauze sud je ipak odložio suđenje na zahtev veštaka Antića koji je rekao da mu treba vremena da se komisija uputi u analizu i primedbe stručnog savetnika, a mišljenje će dostaviti pismenim putem.

mural sa dečakovim likom na mestu gde je pregažen
mural sa dečakovim likom na mestu gde je pregaženfoto: Printscreen Facebook

Podsetimo, Galić je 17. jula 2021. godine u večernjim časovima išao iza autobusa u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, kada je zaobišao autobus na pešačkom prelazu udario je direktno u Stefana, njegovog mlađeg brata i njihovog oca Mihaila. Stefan je tada zadobio brojne povrede glave i preminuo je nekoliko dana nakon toga. Njegov mlađi brat i otac prošli su sa povredama. Takođe, Galić je pobegao sa mesta nesreće, a kada je uhapšen pušten je na slobodu, što je izazvalo burnu reakciju javnosti, pa čak i višednevne proteste na mestu nesreće.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović/Mondo

Galiću se sudi zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Ukoliko ga osude Galiću preti kazna od 10 godina zatvora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track