OVO SU NAJJEZIVIJE LIKVIDACIJE U KAFANAMA I NA SPLAVOVIMA: Krvavi obračuni ispred noćnih klubova u Beogradu
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook

sukobi

OVO SU NAJJEZIVIJE LIKVIDACIJE U KAFANAMA I NA SPLAVOVIMA: Krvavi obračuni ispred noćnih klubova u Beogradu

Crna Hronika -

Miro Č. (41), šef obezbeđenja beogradskog noćnog kluba “Stefan Braun” teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila oko 3.30 sati juče kada je jedan od mladića koji je prethodno izbačen iz kluba u njega ispalio nekoliko hitaca. Beogradski klubovi i splavovi neretko se u javnosti pominju zbog sukoba koji se u njima, ali ispred njih događaju.

Nažalost, neki od njih završeni su sa smrtnih ishodom. Ubijeni su gosti, ali i članovi obezbeđenja.

Napadu u klubu "Stefan Braun" prethodila je svađa i tuča dve grupe mladića zbog jedne devojke. Obezbeđenje kluba je reagovalo i svi akteri tuče izbačeni su iz kluba. Međutim, ubrzo se jedan od njih vratio i na ulazu u zgradu, u kojoj se na 9. spratu nalazi ovaj klub, otvorio je vatru na pripadnike obezbeđenja. Ranjen je Miro Č. sa nekoliko hitaca, a napadači su pobegli s mesta napada.

Likvidiran u kafani, pred svim gostima

Luka Radulović (37), osuđivani diler kokaina i čovek koji je “bentlijem” presekao kolonu predsednika Vučića, ubijen je u aprilu 2018. godine u klubu “Ispod mosta” nedaleko od Brankovog mosta.

Luka Radulović
Luka Radulovićfoto: Facebook Printscreen

Njemu je ubica prišao pred punim klubom, ispucao u njega kišu metaka i pobegao. Veruje se da je Radulović ubijen u obračunu za prevlast na narko-tržištu prestonice.

Kobna pucnjava u Nani

U sukobu ispred kluba "Nana" na Senjaku, koji se dogodio u decembru 2017. godine oko pet sati ujutru, nakon svađe sa obezbeđenjem kluba, ubijen je mladić Aleksandar Savković, inače navijač “Rada”.

Neđeljko Grbović i  Aleksandar Savković
Neđeljko Grbović i Aleksandar Savkovićfoto: Privatna Arhiva

Zbog njegovog ubistva sudi se šefu obezbeđenja Neđeljku Grboviću, a kao motiv se pominje svađa između Savkovića i obezbeđenja kluba zbog „borbe za naklonost“ devojaka iz Hrvatske, koje su se provodile u klubu. Nezvanično, motiv se možda krije i u navijačkom sukobu...

Ubistvo ispred Tilta

Milovanu Tadiću sudi povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba “Tilt”, u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo. Tadić je inače uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izrešetan ispred kluba s motora u pokretu

U avgustu 2014. godine, trojicu mladića ispred kluba „Nana“ izrešetao je motociklista u pokretu. U pucnjavi koja se dogodila oko 5.45 ranjeni su Predrag Lj. (37) u nogu, Igor R. (32) u leđa i takođe u nogu Marko V. (22).

klub Nana
klub Nanafoto: Dragana Udovičić

Pucnjava ispred splava

Pripadnik Partizanove navijačke grupe Alkatraz Rade P. (28), koji je radio kao radnik obezbeđenja na splavu „Fristajler“ na Novom Beogradu, i još dvojica mladića ranjeni su u vatrenom obračunu koji se dogodio u noći početkom juna 2013. godine na šetalištu ispred splava. Osim Radeta, koga je metak pogodio u vrat, ranjeni su Darko R. (25) i Miloš S. (22).

Ubistvo Frimermana

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je 2021. godine osudio na ukupno 36 godina zatvora četvoricu nekadašnjih radnika obezbeđenja beogradskog splava “Saund” zbog nanošenja teških telesnih povreda Fedoru Frimermanu, koji je u julu 2013. preminuo.

Fedor Frimerman
Fedor Frimermanfoto: Damir Dervišagić

Oni su, oglašeni krivima zbog toga što su 25. jula 2013. u Beogradu, kao radnici obezbeđenja, ispred splava, fizički nasrnuli i udarali rukama i nogama po glavi i telu Fedora Frimermana, pa kada je on od udaraca pao, nastavili su da ga šutiraju, udaraju po glavi i telu i da ga gaze po grudima, nanoseći mu teške povrede, od kojih je preminuo na licu mesta.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track