BEBA 2 MESECA BILA U GIPSU: Dečak kome je očuh polomio ruke i noge smešten u hraniteljsku porodicu, baka očajna: Zet mi sada preti
Foto: Printscreen/Facebook, Ana Paunković

optužnica vraćena na dopunu

BEBA 2 MESECA BILA U GIPSU: Dečak kome je očuh polomio ruke i noge smešten u hraniteljsku porodicu, baka očajna: Zet mi sada preti

Crna Hronika -

Jednogodišnji dečak kog je očuh Rašid B. (30) iz Beograda u novembru u kući na Karaburmi pretukao, i tom prilikom mu slomio obe ruke i noge, nosio je gips čak dva meseca i sada se nalazi u hraniteljskoj porodici.

Ovde se dogodilo nasilje
Ovde se dogodilo nasiljefoto: Ana Paunković, Dado Đilas, Ilustracija

Protiv osumnjičenog Rašida B. podignuta je optužnica, ali je nedavno ona vraćena na dopunu.

Rašid B. je podsetimo, 4. novembra u kući na Karaburmi, prema optužnici koja je podignuta protiv njega, pretukao sina svoje vanbračne supruge Sandre M. (25), koji je tada imao 11 meseci, i naneo mu teške povrede, od kojih se mališan oporavljao mesecima u bolnici. Na saslušanju osumnjičeni je tada tvrdio da "bebu nije ni pipnuo i da je majka bila sa detetom ceo dan".

- Rašidu B. nakon hapšenja tada je određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticao na svedoke. Nakon toga on je pušten na slobodu, jer su saslušani svi svedoci u predmetu. Optužnica protiv njega je u međuvremenu vraćena na dopunu i naloženo je dopunsko veštačenje - kaže naš izvor.

Pretučena beba sada se nalazi u hraniteljskoj porodici, kaže za Kurir Dragana M. dečakova baba, a majka Sandre M., koja inače pre dve godine izgubila dva sina od pet i sedam godina, koja su se utopila u Velikim Crljenima kod Lazarevca.

- Nakon što je dečak završio lečenje u bolnici brigu o njemu je preuzeo Centar za socijalni rad, a sada se nalazi u hraniteljskoj porodici. Mojoj ćerki nije dozvoljeno da brine o njemu. Otac pretučene bebe je u zatvoru i on je staratelj, tako da je on odobrio da beba ide u hraniteljsku porodicu - kaže Dragana M. za Kurir i dodaje:

Majka mališana
Majka mališanafoto: Nemanja Nikolić

- Možda je tako i najbolje za njega. Sandrino dvoje dece je već u hraniteljskoj porodici i tamo im je dobro, imaju da jedu, uvek su čisti i u toplom domu. Verujte mi, ona ne može da brine o njima. Čak su joj u Centru za socijalni rad rekli: "Sandra, dobila si zdravo dete, a dozvolila si da bude izlomljeno".

Nesrećna žena kaže da je beba tek u januaru izašla iz bolnice.

- Dva meseca je dete nosilo gips, a sada se i dalje oporavlja od povreda. Zamislite šta je sve preživelo. Jadno moje čedo - zakukala je dečakova baba, pa se prisetila nasilja:

- Kada me je Sandra pozvala i rekla da je videla krv na bodiću bebe i da se nešto čudno dešava sa detetom i da sumnja da je Rašid pretukao bebu, rekla sam joj da vodi sina kod doktora, a njega da prijavi. Ona je to i uradila. Dragana M. kaže da od tada, od Rašida i njegove porodice dobija pretnje.

- Ljudi mi stalno prenose da me traže i da ću platiti za sve što sam im uradila. Samo ne znam šta je to, jer sam samo ispravno postupila i rekla ćerki da prijavi nasilje nad svojim detetom - kaže ona:

- Tražila sam i ja njega, ali on nekako beži od mene, a ovamo mi preti i nije nam prijatno. Ko zna šta može da uradi. Pretio je i Sandri, ali ona čim je dete otišlo u tuđu porodicu ona se preudala. Živi sa nekim drugim čovekom. Sramota.

Majka

Svađali smo se i tukao me je

Dečakova majka Sandra M. ranije je za Kurir rekla da je od Rašida B. trpela nasilje, ali da nije znala da joj tuče i dete.

- Svađali smo se i tukao me je, ali nisam premetila da je tukao dete. Mada, videla sam u poslednje vreme da beba pljuje krv - rekla je ona nakon Rašidovog hapšenja.

Sandra je objasnila i da ju je tada Rašid poslao kod njegove sestre da joj odnese lek za temperaturu.

- Kada sam se vratila nakon nekoliko minuta, zatekla sam dete da plače u sobi u mraku. Uzela sam ga u naručje i rekla Rašidu da upali svetlo. Tada sam videla da je bodi krvav. Odvela sam dete kod Rašidove sestre. Pogledala ga je i rekla da je polomljeno i da ni slučajno ne idemo u bolnicu - rekla je Sandra M.

Kurir.rs/B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track