PUCNJAVE, RANJAVANJA I EKSPLOZIJE NA KARABURMI: Evo šta je prethodilo hapšenju 17 Belivukovih dilera!
Foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

niz incidenata

PUCNJAVE, RANJAVANJA I EKSPLOZIJE NA KARABURMI: Evo šta je prethodilo hapšenju 17 Belivukovih dilera!

Crna Hronika -

Nakon što je jutros uhapšeno 17 osoba, navodno bliskih klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, od kojih većina živi u beogradskom naselju Karaburma, žitelji ovog dela grada kažu da se nadaju da će malo odahnuti, jer su u proteklih meseci pretrpeli više stresova zbog obračuna u njihovom komšiluku.

Naime,, lsiice na ruke stavljene su kriminalnoj grupi, koja se sumnjiči da je od 17. maja 2021. do danas na teritoriji Beograda prodavala narkotike po poznatim beogradskim splavovima i klubovima. Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu osprovođenju istrage protiv 17 osoba iz Beograda, a neki od njih su inavodno i navijači Principa sa Karaburme. Inače, navijačku grupu Principi, jednu od frakcija Partizana, predvodio je Veljko Belivuk sve do hapšenja 4. februara 2021. godine.

Prema rečima žitelja Karaburme, u njihovom kraju živi mnogo navijača Partizana, a tamo se godinama dešavaju razni incidenti, koji su dovođeni u vezu sa navijačima. Vatreni obračuni, ubadanja mladića, pucnjave koji se vezuju za sukobe oko droge, nalaze ne spisku nemilih događaja, koji su uznemirile stanovnike Karaburme, ne samo proteklih godina, već i poslednjih nekoliko meseci.

Poslednja pucnjava na Karaburmi bila je u noći između 12. i 13. marta, kada je nepoznati napadač pucao u Vuka J. (34) ispred njegove zgrade. Tada su ga hici pogodili u leđa, stomak i petu. Naime, Vuk J. navodno je rođeni brat muškarca koji se dovodi u vezu s likvidacijom dvojice "škaljaraca" u Grčkoj 2020. godine. Kako je ranine otkrio Kurirov izvor, operativne informacije ukazuju da je brat ranjenog muškarca učestvovao u egzekuciji, posle koje je pobegao iz Srbije, kao i da je "radio" za kavački klan.

upucani vuk j.
upucani vuk j.foto: Kurir/J.M., Printscreen/Facebook

- Prikupljene informacije ukazuju da je ranjavanje Vuka J. možda bilo opomena njegovom rođenom bratu, koji već neko vreme nije u Srbiji. Tokom rada na slučaju ubistva u Grčkoj, gde su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović došlo se i do njegovog imena, ali on tada već nije bio dostupan našoj policiji - podseća naš sagovornik.

Pored ove pucnjave u poslednjih nekoliko meseci, dogodila se i eksplozija bombe, ali i sačekuša u kojoj je povređen tinejdžer. Takođe, prošle godine na Karaburmi se dogodila još jedna pucnjava.

Bačena bomba

Eksplozija u Ulici Patrisa Lumumbe

bačena bomba
bačena bombafoto: Kurir/J.M.

Nepoznati počinilac bacio je bombu 22. februara u ranim jutarnjim satima u Ulici Patrisa Lumumbe. U eksploziji je oštećeno nekoliko automobila, kao i prozori i vrata na okolnim zgradama. Pukom srećom, niko nije povređen.

Sačekuša

Pucali momku u grudi

Trojica napadača, među kojima su Uroš S. (22) i Nikola M. (18), teško su ranili Veljka O. (19) u sačekuši u noći između 28. i 29. decembra prethodne godine. Do pucnjave je došlo ispred kuće mladića koji je ranjen. Osumnjičeni su ga je sačekali u mraku i pucali mu u grudi. Uroš S. (22) i Nikola M. (18) su uhapšeni krajem februara.

Pokušaj ubistva
Pokušaj ubistvafoto: Pritnscreen/Twitter

Nož i pištolj

Mladići ranjeni isti dan

Dvojica mladića ranjena su u dva napada na Karaburmi, koja se dogodila u istom danu u aprilu prošle godine u ulici Marijane Gregoran. Prvi incident dogodio se oko 23 sata kada je mladić ranjen u nogu i tada je ispaljeno šest hitaca u njega. Nešto kasnije, na uglu Ulica Marijane Gregoran i Vojvode Micka drugi mladić je uboden nožem, a kasnije se ispostavilo da su oba napada povezana, a da je svemu prethodila rasprava u kladionici.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track