SNIMCI SA KOMŠIJINIH KAMERA OTKRIVAJU ŠTA JE ILIJA RADIO PRE ZLOČINA: Novi detalji istrage trostrukog ubistva kod Čačka
Foto: Kurir/D.Č., Privatna Arhiva

SNIMCI SA KOMŠIJINIH KAMERA OTKRIVAJU ŠTA JE ILIJA RADIO PRE ZLOČINA: Novi detalji istrage trostrukog ubistva kod Čačka

Crna Hronika -

Snimci sa kamere postavljene na kući komšije porodice Glišović, čačanskog naselja Kulinovci, u velikoj meri pomoći će u istrazi koja se vodi protiv Ilije Glišovića (21), osumnjičenog da je u petak uveče nožem nasmrt iskasapio svoju majku Slađanu (49), oca Milana (58) i dedu Sretena (87).

Čačak, trostruko ubistvo, selo Atenica, zločin
foto: Kurir/D.Č.

Na snimku se vidi da je pre zločina, neko spustio roletne na svim prozorima u kući, zbog čega se pretpostavlja da je Ilija planirao ubistvo. Takođe, vidi se i trenutak kada osumnjičeni mladić izlazi iz kuće, zaključava je i potom se daje u beg.

I dalje nije poznato koji su motivi krvavog pira, mada se pretpostavlja da je u trenutku zločina Ilija bio pod dejstvom narkotika. Navodno, prepirka sa roditeljima započela je oko novca, koji je tražio od njih, a oni nisu imali da mu daju. Tada je nastupio pravi masakr.

Važnu ulogu u istrazi, prema onome što navodi izvor, pored snimaka sa kamera, imaće i Nikola (23), rođeni Ilijin brat, koji je pronašao tela najmilijih. Nikola je, kako su posvedočili njegovi najbliži prijatelji, doživeo veliki stres. On, kako kažu i dalje nije svestan svega šta se dogodilo, da je u trenutku ostao bez roditelja i dede, a da je za sve to kriv pomračeni um njegovog najrođenijeg, brata Ilije.

00:51

Jezivi detalji masakra u Čačku gde je mladić (21) zaklao oca, majku i dedu!

- Nikola je u petak došao iz Kragujevca, gde živi sa svojom devojkom, u porodičnu kuću u Kulinovce. Tog popodneva bio je u kući sa prijateljem, tu su bili i Slađana i Milan, deda je bio u drugoj sobi, a što je zanimljivo tu je bio i Ilija. Sve je u predvečerje, pre nego što će Nikola i njegov prijatelj izaći iz kuće, izgledalo potpuno normalno i mirno - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Nakon što su odlučili da odu u grad na piće, Nikola i njegov prijatelj, zapravo suprug njegove prijateljice iz detinjstva, iza sebe su u kući Glišovića ostavili atmosferu koja nije nimalo ličila da će se završiti stravičnim zločinom.

Kada se Nikola vratio iz grada, a to je bilo oko jedan sat iza ponoći, zatekao je zaključana vrata na kući, što je bilo neuobičajeno. Kroz prozor, zapravo kroz mali otvor među roletnama, ugledao je nečije noge na podu. Dozivao je, lupao na vrata da mu otvore, ali bezuspešno. Tada je rešio da razvali vrata i uđe u kuću, još ne sluteći da će zateći stravu i užas. Naišao je na jezive scene. Majka mu je ležala u kupatilu mrtva, oko nje lokva krvi, verovatno se u trenutku ubistva tuširala. Telo oca bilo je u drugoj prostoriji, u vešu, a nepokretan deda ležao je mrtav u krevetu.

Policija i dalje obezbeđuje porodičnu kuću Glišovića u u kojoj se dogodio stravičan zločin i u nju je i dalje zabranjen ulazak. Zbog toga se Nikola nalazi kod tetke, koja živi nedaleko od njegovog doma, u istoj ulici.

Danas sahrane na ateničkom groblju

Pošto je zatekao stravičan prizor, Nikola je odmah pozvao policiju, a zatim i svoje prijatelje koji su te cele večeri bili sa njim. Ilija je uhapšen na oko 500 metara od kuće, sledećeg jutra oko 9.30, na ulici, nedaleko od Trnavske raskrsnice. On je nakon zadržavanja priveden u tužilaštvo na saslušanje, ali je odlučio da se brani ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Rezultati obdukcije se čekaju.

Prema saznanjima našeg lista, sahrana troje Glišovića biće obavljena danas u 15 časova na Ateničkom groblju.

(Kurir.rs, D.Č./Novosti)

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track