ODLOŽENO SUĐENJE PAPIĆU, BIVŠEM ZAMENIKU NAČELNIKA SBPOK: Sudija sam zatražio svoje izuzeće posle reči branioca, evo šta se desilo
Foto: Nemanja Nikolić

PONOVO SUTRA U palatI pravde

ODLOŽENO SUĐENJE PAPIĆU, BIVŠEM ZAMENIKU NAČELNIKA SBPOK: Sudija sam zatražio svoje izuzeće posle reči branioca, evo šta se desilo

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću odoženo je je u Višem sudu u Beogradu za sutra, pošto je sudija Milan Grkinić sam zatražio svoje izuzeće i poslao spise predmeta predsedniku suda da o tome odluči.

Naime, pred početak suđenja Papiću koji je optužen za trgovinu uticajem, odnosno da je mimo procedure vratio blindirani automobil Marku Miljkoviću, na kom je za danas planirano saslušanje četvorice policijskih funkcionera, njegov advokat je zatražio da se suđenje tonski snima.

Branislav Tapušković, Advokat, Goran Papić
foto: Nemanja Nikolić

Sudija Grkinić je taj predlog odbio, a advokat Branislav Tapušković je nezadovoljan time što u zapisnik ne unosi svaku reč, naveo da su se stekli uslovi da zbog sumnje u njegovu pristrasnost zatraži njegovo izuzeće "ali da to neće učiniti".

- Sud donosi rešenje, glavni pretres se prekida a spisi se dostavljaju predsedniku suda zbog zahteva sudije da se sam izuzme - rekao je sudija.

Marko Miljković, Goran Papić
foto: Dado Đilas, Printscreen

Nastavak je zakazan za sutra, do kada bi predsednik suda trebalo da odluči o zahtevu sudije da se sam izuzme posto odbrana sumnja u njegovu pristrasnost.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja