OVAKO SE BRANIO LOPOV KOJI JE POTEGAO NOŽ NA NARODNOG POSLANIKA: Dejan Kesar savladao kradljivca ispred tržnog centra!
Foto: Printscreen

prvo osnovno tužilaštvo

OVAKO SE BRANIO LOPOV KOJI JE POTEGAO NOŽ NA NARODNOG POSLANIKA: Dejan Kesar savladao kradljivca ispred tržnog centra!

Crna Hronika -

V. R. koji je juče uhapšen zbog sumnje da je u tržnom centru na Zvzdari pokušao da opljačka ženu, danas se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem. Podsetimo, lopova koji je ženi u tržnom cetnru oteo mobilni telefon, savladao je poslanik Dejan Kesar, koji se slučajno zatekao tu.

- Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora po tri osnova i to jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zatim da ce u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i iz razloga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, pri čemu ono predstavlja krivično delo sa elementima nasilja, a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopštilo je tužilaštvo.

U daljem toku postupka, kako se navodi, tužilaštvo će pribaviti materijalne dokaze, ispitati oštecene i ostale svedoke, te preduzeti druge dokazne radnje potrebne za donošenje odluke.

lopov, prevarant, banda
foto: Profimedia / keng po leung

Podsetimo, narodni poslanik Dejan Kesar, juče je u "Beo šoping centru", pomogao da lopov bude savladan i uhvaćen.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni V.R. je krivično delo koje mu je stavljeno na teret učinio na taj način što je u nedelju u popodnevnim satima u tržnom centru iskoristio nepažnju D. M. i iz njene tašne ukrao mobilni telefon i počeo da se udaljava iz objekta, nakon čega je ona počela da trči za njim vičući, što je primetio Dejan Kesan i krenuo za lopovom koji je izašao iz tržnog centra.

- Pretrčao je ulicu i zaustavio se na parkingu prekoputa tržnog centra, da bi potom izvadio nož koji je okrenuo ka oštećenom D.K. koji je nakon toga uspeo da savlada osumnjičenog i zadrži ga do dolaska policije. Prilikom pregleda osumnjičenog kod njega je pronadeno 29 komada tableta Ksalol koje sadrže psihoaktivnu supstancu alprazolam - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:15

Lopov iz butika odnosi robu u vrednosti od 40.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track