KLIJENTI SE ZALJUBLJUJU U PROSTITUTKE: Jedna mušterija policiji crtala detaljan plan javne kuće da bi spasla zatočenu devojku!
Foto: Shutterstock

pakao

KLIJENTI SE ZALJUBLJUJU U PROSTITUTKE: Jedna mušterija policiji crtala detaljan plan javne kuće da bi spasla zatočenu devojku!

Crna Hronika -

Pored elitne prostitucije, u koju devojke ulaze doborovljno, postoji i ona mračna strana, a pojedije devojke godinama ne mogu da izađu iz pakla prostitucije.

Mitar Đuraškovič iz Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, objašnjava da je bilo je slučajeva u kojima su policiji u razotkrivanju lanca prostitucije pomogli muškarci koji su se zaljubili u neku od prostitutki.

- Muškarci koji odlaze kod njih, često se zaljube u te devojke, pa odluče da ih spasu. Jedan muškarac je, na primer, policiji crtao detaljan plan objekta u kome su devojke koje su bile primorane na pružanje seksualnih usluga bile zatočene. Interesantno je da se radilo o kući koja je imala skrivene prostorije, a bila je smeštena između zgrade i hotela. Na vrhovima okolnih zgrada nalazilo se obezbeđenje koje je posmatralo ko se kreće ulicom i ide ka objektu - ispričao je Đurašković.

Mitar Đurašković
Mitar Đurašković foto: Kurir televizija

Muškarci koji devojke najčešće uvode u svet prostitucije su obično srednjih godine, koji se bave ugostiteljstvom, za njih postoji i ulični naziv "laverboj" jer zaovde žene, voze skupa kola i lepo su obučeni.

Prema poslednjim podacima Kancelarije, u proteklih pet godina policija iz kandži makroa istrgla 80 žena, dok su 54 svodnika pravosnažno osuđena na zatvorske kazne, koje idu i do 20 godina.

Sagovornik Kurira ističe i da su žrtve makroa uglavnom žene koje traže posao, studentkinje, mlade osobe.

- Studentkinje, sticajem raznih loših porodičnih okolnosti, moraju i da zarađuju. Regruteri u lancu trgovine ljudima odlaze u kafiće gde te devojke rade kao konobarice ili plesačice, nude im bolji posao iza koga se zapravo krije prostitucija - kaže Đurašković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track