BELIVUK OTKRIO TAJNE ŠEFA KLANA: Radoje Zvicer ima svoju policiju u Crnoj Gori i kuću ukopanu u planini! DA LI JE OVA SLIKA DOKAZ?
Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Printscreen

presretnuta komunikacija

BELIVUK OTKRIO TAJNE ŠEFA KLANA: Radoje Zvicer ima svoju policiju u Crnoj Gori i kuću ukopanu u planini! DA LI JE OVA SLIKA DOKAZ?

Crna Hronika -

Fotografija na kojoj su Veljko Belivuk i Marko Miljković sa crnogorskim policajcima i vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, a koju je objavio portal Libertas pres, najverovatnije je nastala tokom boravka dvojice zloglasnik vođa beogradskog ogranka tog klana u Kotoru u januaru 2021. Osim Belivuka, Miljkovića i Zvicera, na fotografiji portala koja je pribavljena putem dešifrovanja aplikacije Skaj, su i policajci Petar Lazović i Ljubo Milović, kao i njihov kolega Nebojša Bugarin.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Marko Miljković
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Podsetimo, pet dana nakon povratka u Srbiju iz Kotora, Belivuk i Miljković su uhapšeni, dok je Radoje Zvicer, uspeo da izbegne hapšenje pošto je napustio kuću pre nego što je policija upala u nju. U razgovorima koje su po povratku u Srbiju Belivuk i Miljković međusobno vodili, ali i sa članovima svoje grupe, oni su navodno govorili i o Zvicerovoj kući ukopanoj u planinu.

Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, MUP Crne Gore
foto: Zorana Jevtić, EPA

- Tokom istrage i prikupljanja dokaza i operativnih informacija presretnut je razgovor u kom Belivuk i Miljković komentarišu da voda kavačkog klana ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata koja je ukopana u planini - otkriva izvor Kurira iz istrage.

Likvidacija

Rekli da su došli na babine kod Zvicera

Belivuk i Miljkovic su legalno u Crnu Goru otputovali 17. januara prošle godine, pošto im je ukinuta zabrana ulaska u tu državu. Već narednog dana policija ih je navodno zaustavila u automobili u kom su bili sa Zvicerom i privela na saslušanje, ali su odmah pušteni, "jer nije bilo razloga za njihovo zadržavanje".

- Međutim, nekoliko dana kasnije, tačnije 22. januara, policija je sprečila njihovu likvidaciju i oni su tada ponovo saslušani. Izjavili su da su u Crnu Goru otputovali na babine i slavu kod Zvicera - podseca sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, vođe zloglasnog klana, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za sedam surovih likvidacija, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, vođu "kavčana" komentarisali su po povratku u Srbiju. Čim su sleteli na aerodrom "Nikola Tesla", oni su bili privedeni, a policija je tada uzela izjave od još nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe koji su ih čekali u Beogradu.

Veljko Belivuk, suđenje, Specijalni sud, Marko Miljković
foto: Kurir, Mup Srbije

- Posle privođenja na aerodromu 29. januara prošle godine, pripadnici klana su se uspaničili. Jedni su lomili i bacali telefonske kartice, drugi pojačali osmatranje oko stadiona u Humskoj kako bi proverili da li ih policija nadgleda, a vođe već pripremale plan bekstva. U opštoj panici, među sobom su komentarisali kako dešavanja u Crnoj Gori, tako i privođenje na beogradskom aerodromu. U jednom od tih razgovora prepričavali su šta su čuli od vođa klana, a to je da Zvicer ima sopstvenu policiju, da su Miljković i Belivuk na aerodrom u Tivtu ispraćeni u pratnji policije, u blindiranim automobilima, i da je praktično aerodrom tada bio zatvoren, a da su njih čuvali pripadnici crnogorskog MUP sa dugim cevima - dodaje izvor i objašnjava da su pominjali "specijalnu policiju" koja nema nikakve oznake osim službenih legitimacija i čini je vrlo mali broj ljudi, njih petnaestak.

Radoje Zvicer, podsetimo, uspeo je misteriozno da napusti Crnu Goru u aprilu prošle godine, uoči pretresa njegove kuće i hapšenja njegovog saradnika Slobodana Kašćelana i ostalih pripadnika kavačkog klana.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track