OVA SAČEKUŠA 1998. U NOVOM BEOGRADU POKRENULA JE LAVINU DOGAĐAJA U PODZEMLJU: "Zbog TOGA sam učestvovao u ubistvu Arkana"
Foto: EPA, Dragana Udovičić

na današnji dan ubijeni bulić, vujačić i raščanin

OVA SAČEKUŠA 1998. U NOVOM BEOGRADU POKRENULA JE LAVINU DOGAĐAJA U PODZEMLJU: "Zbog TOGA sam učestvovao u ubistvu Arkana"

Crna Hronika -

Tog 4. maja 1998. godine oko 18.50 u Novom Beogradu, u Ulici Omladinskih brigada, ispred kafića "22", ubijeni su Jusuf Jusa Bulić, njegov prijatelj Petar Vujačić i telohranitelj Nenad Raščanin. Pritom su ranjeni Jusin brat Muka Bulić i gost kafića Dragoslav Perić.

Jusa Bulić bio je blizak prijatelj i pripadnik klana Ljube Zemunca, kasnije vlasnik FK Železnik, više kladionica, kockarnica i ugostiteljskih objekata u Beogradu, među kojima i kafića "22" ispred kog je ubijen.

Jusuf Jusa Bulić
Jusuf Jusa Bulićfoto: Privatna arhiva

Dvojica napadača su pre tačno 24 godine napravila "sačekušu" i kada je Jusa Bulić izašao iz lokala, zapucali su iz "kalašnjikova". Prve informacije su govorile da je Bulić uspeo da uzvrati vatru i ispali dva hica ka napadačima, ali su kasnije forenzičari otkrili da iz pištolja u njegovoj ruci nije pucano.

Jusi nije bilo spasa. Imao je 46 godina...

Bulić je u kriminalne vode zagazio još 70-ih godina prošlog veka, uz Ljubu Zemunca i Radeta Ćaldovića Ćentu. Zajedno su otišli u Italiju, gde su upoznali Arkana, Gišku i druge "žestoke momke" iz Beograda.

Kriminalnim aktivnostima bavili su se širom Evrope - u Nemačkoj, Holandiji, Engleskoj...

Kada je 1986. godine Goran Vuković Majmun u Frankfurtu likvidirao Ljubomira Magaša, Bulić je odlučio da se vrati u Jugoslaviju. Kupio je kafanu "Zona Zamfirova", zatim kockarnicu "Ruski car" i još nekoliko kazina u Beogradu i unutrašnjosti.

Nikolić priznao zašto je učestvovao u ubistvu Arkana

Petar Vujačić, koji je ubijen sa Bulićem, bio je sportski direktor FK Železnik i kum Dragana Nikolića Gagija.

Kako je Nikolić priznao, zbog likvidacije bliskog prijatelja, odlučio je da učestvuje u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine, zbog čega u Zabeli izdržava kaznu od 30 godina.

Podsetimo, Arkana, kao i Milenka Mandića i Dragana Garića koji su bili u njegovom društvu, 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“ ubio je Dobrosav Gavrić.

Dragan Nikolić Gagi je svojevremeno u ispovesti za Kurir govorio je o događajima i sastancima koji su prethodili likvidaciji komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

Dragan Nikolić Gagi
Dragan Nikolić Gagi foto: Dragana Udovičić

Kako je ispričao, osim toga što Arkan nije ispoštovao dogovor o poslovima u kojima su radili zajedno, pre svega o transferu Nikole Lazetića i izvesnog Aleksića iz Obilića u inostranstvo, otkrio je da je imao i lični motiv - ubistvo njegovog kuma Petra Vujičića.

"Na dan kad su kum i Jusa ubijeni, Pera je bio kod mene u stanu na Novom Beogradu, kod današnjeg hrama Svetog Vasilija. Ručali smo i pričali, i danas se sećam, doneo mi je na poklon sivu 'versaće' duksericu. Pitao sam ga kako je Jusa, a on mi je rekao da nije dobro, da pije bensedine i da se 'stresne stvari dešavaju'. Kad je krenuo, rekao mi je da ide da se vidi s njim u kafeu '22", ispričao je Nikolić i nastavio:

"Posle jedno pola sata pozvao me je zajednički prijatelj i rekao mi da su ubili Peru... Bio sam šokiran. Pitao sam kako, a on mi je rekao sa Jusom ispred '22".

"Ubrzo me je pozvao i Skole, izjavio mi je saučešće. Bio je utučen, ali mi je rekao: 'Arkan slavi!", rekao je Nikolić i naveo da je tada prekinuo kontakt s Ražnatovićem.

"Neko vreme posle toga nisam želeo da se viđam sa Arkanom, da bi mi Skole jednog dana rekao da je Željko pitao šta je sa mnom i da bi bilo bolje da odemo do njega da nešto ne bi posumnjao"!

Susret na Obiliću

"Otišli smo na stadion Obilića. Ja i Dobrosav Gavrić 'audijem A8', a Skole i Dejan Pitulić Pitila džipom. Unutra smo ušli Skole i ja, a Pitula i Gavrić su ostali pored automobila. U kancelariji nas je čekao Arkan, imao je pištolj za pojasom. Rekao mi je da mu je žao kuma i dodao: 'Na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", prisetio se Nikolić i vratio se na period od nekoliko godina ranije, kad je Arkan u više navrata rekao da iz dna duše mrzi Jusu i pokušao Skoleta da okrene protiv njega.

"I meni i Skoletu je tada bilo jasno da je Arkan počeo da se bavi manipulacijama... Imao je nezgodnu narav", kratko je dodao ovaj osuđenik.

Željko Ražnatović Arkan
foto: Privatna Arhiva

Kako je Nikolić već rekao, u jesen 1999. održan je sastanak u restoranu "Dvor" u Rakovici. Osim njega, razgovoru su prisustvovali pokojni Zoran Uskoković Skole, Branko Jevtović Jorga, kao i misteriozni muškarac čije ime ne želi da otkrije, a koga oslovljava po imenu njegovog oca, Radišova.

Neko vreme posle ovog sastanka, Gagi i njegov kum Dobrosav Gavrić, koji je ispalio smrtonosne hice u Arkana, počeli su da prate Ražnatovića. To je trajalo mesecima. Čekali su povoljnu priliku da ga Dobrosav Gavrić likvidira, ali vodili su računa da to bude trenutak kad je sam, da ne bi bilo drugih žrtava.

"Takva šansa nam se nije ukazala, a često smo ga ujutru čekali na Autokomandi, kada bi od kuće krenuo na stadion Obilića. Često smo odlazili u 'Interkontinental', ali smatrali smo da je suludo da tamo bude ubijen".

Na kraju, ne želeći više da čekaju, Arkana i dvojicu njegovih prijatelja ubili su upravo u "Interkontinentalu".

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:44

DOBAR DAN, JA SAM ŽELJKO RAŽNATOVIĆ! Ovako je Arkan uterivao STRAH U KOSTI i postao ŠEF FUDBALSKE MAFIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track