U HRVATSKOJ UHAPŠENO 4 SRBA, JEDAN BIO VOĐA NARKO-BANDE: U akciji TIGAR pohapšeni uzgajivači marihuane!
Foto: Facebook Printscreen

ISTRAGA

U HRVATSKOJ UHAPŠENO 4 SRBA, JEDAN BIO VOĐA NARKO-BANDE: U akciji TIGAR pohapšeni uzgajivači marihuane!

Crna Hronika -

Policajci PU Požeško-slavonske su posle višemesečne akcije kodnog naziva Tigar i Tigar 2, uhapsili kriminalnu grpu koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, neovlašćeno proizvodnju i stavljanje u promet droge i izbegavanje carinskog nadzora. Kako prenosi hrvatski portal Index, uhapšena su četiri Hrvata i četiri državljana Srbije, starosti od 37 do 71 godine.

- Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni od novembra 2021. do maja ove godine na širem području Požege i drugim mestima u Hrvatskoj i Srbiji okupio i povezao u zajedničko delovanje ostale osumnjičene s ciljem zajedničkog uzgoja i proizvodnje veće količine marihuane na širem području Požege i njene dalje prodaje - navode oni.

hrvatska policija
foto: Shutterstock

Prvoosumnjičeni, inače državljanin Srbije je, kako se navodi, pronašao osobu koja će se brinuti o uzgoju i proizvodnje marihuane i nadgledao proizvodnju, dok su ostali učestvovali u pronalasku lokacije na kojoj će da gaje drogu, instalirali opremu, nabaljali preparate neophodne za njen rast, i pronalazi kupce. Kako je otkriveno tokom istrage "sigurna lokacija" za gajenje marihuane, bila im je kuća na području Kutjeva, koja je inače u vlasništvu jednog od osumnjičenog.

- U kući u kojoj je otkrivena laboratorija, pronađeno je 236 stabljika marihuane - prenose hrvatski mediji.

Takođe, ovoj kriminalnoj grupi na teret je stavljeno i da je u više navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prošvercovala 61 kilogram rezanog duvana kao i 3.000 ručno napravljenih cigareta.

Osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs - Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track