PRETI MU OD 10 GODINA DO DOŽIVOTNE: Ubio Blekija zbog 390 dinara! Podignuta optužnica za ubistvo uličnog svirača, ali...
Foto: Kurir, Printscreen

novi sad

PRETI MU OD 10 GODINA DO DOŽIVOTNE: Ubio Blekija zbog 390 dinara! Podignuta optužnica za ubistvo uličnog svirača, ali...

Crna Hronika -

Sudsko veće Višeg javnog suda u Novom Sadu zaprimilo je optužnicu od Višeg javnog tužilaštva u slučaju protiv Ž. R. (21) iz Žablja koji je osumnjičen za ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), a kako objašnjava portparolka Višeg suda Jelena Ostojin, ta optužnica još nije postala pravosnažna.

- Optužnica je dostavljena sudskom veću i o njoj će odlučivati troje sudija. Nakon što prostudira optužnicu i sagleda sve činjenica vezane za ovaj postupak sudsko veće može da vrati optužnicu Višem javnom tužilaštvu na dopunu ukoliko smatra da je to potrebno. Ukoliko odmah potvrdi optužnicu, veće sudija taj dokument šalje svim strankama učesnicima u postupku koji imaju pravo na žalbu u zakonskom roku Apelacionom sudu. Ako do žalbe ne dođe, zakazuje se glavni pretres na kojem se čita optužnica i koja tek tada biva dostupna široj javnosti - precizira portparolka Višeg suda za Blic.

Kristijan Kostić Bleki
foto: screenshot youtube

Prema njenim rečima, sudsko veće mora da potvrdi ili vrati na doradu optužnicu u roku ne dužem od šest meseci, a za to vreme vrši redovnu kontrolu pritvora.

- Veće sudija je i ovoga puta prilikom redovne kontrole pritvora osumnjičenom produžilo pritvor koji može trajati do 21. maja kada je naredna kontrola. Osumnjičenom je određen pritvor 9. februara, odmah nakon krivičnog dela za koje se tereti, uz obrazloženje da postoji opasnost od njegovog bekstva i da boravkom na slobodi može da utiče na svedoke koje je tužilaštvo optužnicom predložilo da se saslušaju - kaže izvor iz tužilaštva uz napomenu da se Ž. R. tereti da je pri izvršenju razbojništva, koje nije obuhvaćeno optužnicom, na svirep način lišio života Kristijana Kostića Blekija i počinio krivično delo teško ubistvo za šta mu, ukoliko ga sud proglasi krivim, preti kazna zatvora u trajanju od 10 godina do doživotne robije.

Podsetimo, osumnjičeni Ž.R. je 9. februara rano ujutru tražio novac od pokojnog Kostića a kada mu je ovaj dao 390 dinara, odnosno sav novac koji je imao kod sebe, Ž.R. ga je svirepo pretukao udarajući ga rukama i nogama. Kostić je usled zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru Vojvodine a Ž.R. je uhapšen istog dana i navodno je priznao krivično delo „pravdajući“ se da je to učinio zato što se razbesneo jer mu Kostić nije dao više novca.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track