BLEKICA JE OSTALA SAMA NAKON SVIREPOG UBISTVA ULIČNOG SVIRAČA U NOVOM SADU: Traži se vlasnik koji bi brinuo o USAMLJENOJ KUCI
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen

JAVITE SE NA OVAJ BROJ

BLEKICA JE OSTALA SAMA NAKON SVIREPOG UBISTVA ULIČNOG SVIRAČA U NOVOM SADU: Traži se vlasnik koji bi brinuo o USAMLJENOJ KUCI

Društvo -

Traži se odgovoran vlasnik koji bi brinuo i pružio ljubav Blekici, ženki staroj oko tri i po godine, ljubimici svirepo ubijenog uličnog svirača Blekija, koja nakon njegove smrti traži novog vlasnika.

Blekica je sterilisana, očišćena od parazita, mažena i pažena, naviknuta na stan, mada cveta napolju i voli da trči – kaže za portal Moj Novi Sad Blekijev komšija i prijatelj Dejan, piše Telegraf.

Potreba za udomljavanjem Blekice je poprilično hitna. Kako kaže sagovornik, ona je idealna za dvorište, jer je velika i živahna, ali odlično zna da se ponaša i u stanu ili kući, samo joj je potrebno da dosta trči i šeta. On dodaje i da je naučena i na povodac i da zna osnovne komande.

– Blekica je predivan pas, ima gotovo ljudski pogled, čini se da sve razume i oseća. Bleki ju je udomio pre tri godine, to je bila ogromna ljubav između njih. Toliko je brinuo o njoj da je bio u stanju da joj da više od pola svog obroka da jede, a ona ga je dočekivala kao nikog drugog, stala bi naspram njega i stavila mu prednje šape na ramena, kao da ga grli – opisuje Dejan.

Podsećamo, Kristijan Bleki Kostić je 9. februara mučki pretučen u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, da bi ubrzo od zadobijenih udaraca preminuo u Urgentnom centru. Decenijama je svirao na ulici, a Novosađani ga pamte kao simpatičnog čoveka koji je obično sedeo u podzemnom prolazu u centru, a na svojoj gitari najčešće je svirao bluz standarde.

Njegova ljubimica Blekica je vakcinisana, a onaj ko je udomi, kako tvrdi Blekijev komšija, dobiće i početnu količinu hrane za nju, jer je ostao džak sa oko 7 kg.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track