00:36

PRVE SLIKE S BANJICE, KURIR NA MESTU UBISTVA Nikom nije bio sumnjiv! Ubica s crnom kacigom imao dostavljačku torbu na leđima

svirepa likvidacija na banjici

KAD MU JE IZGOREO KAFIĆ, LUKA SE PRESELIO NA DORĆOL: Na kraju, ubijen ispred zgrade u kojoj je doskora živeo

Crna Hronika -

BEOGRAD - Profesionalni ubica likvidirao je Luku Perenčevića, u teretani, pred nekoliko njegovih prijatelja, iz pištolja sa prigušivačem i pobegao.

Luka Perenčević, Banjica, ubistvo
foto: Printscreen/Instagram, Zorana Jevtić, Kurir

Perenčević se sa Banjice, iz kraja u kom je odrastao, odselio kada je saznao da će postati otac. Međutim, ubijen je u teretani koja se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj je doskora živeo.

Mladić (28) koji je navodno odranije dobro poznat policiji, likvidiran je u 11.30 juče u teretani na Banjici u Beogradu. Kako se nezvanično saznaje, ubica, najverovatnije profesionalac, ušetao je u teretanu noseći torbu za dostavu hrane, prišao Perenčeviću i u njega ispalio šest hitaca.

- On je u tom trenutku sedeo na klupi. "Dostavljač-ubica" mu je prišao s leđa, gotovo mu naslonio pištolj s prigušivačem na glavu i zapucao. U njega je ispalio šest hitaca. Pao je na mestu mrtav - otkriva izvor Blica.

Perenčeviću su odmah u pomoć priskočila tri druga koja su bila s njim u teretani i iznela ga napolje, u pokušaju da ga hitno prevezu u bolnicu, međutim Luka Perenčević je već izdahnuo.

- Ubistvo je izvršeno profesionalno. Potraga za egzekutorom je u toku - dodao je izvor lista. Policija je ubrzo došla na lice mesta i skinula snimke sa svih sigurnosnih kamera kako bi utvrdila ko je egzekutor. Tragovi na mestu zločina su prikupljeni, a uzete su i izjave od svedoka jezive likvidacije.

Zamenik tužioca koji je radio uviđaj izdao je naloge za postupanje policije i uzimanje izjava od očevidaca ubistva, i forenzičara radi izuzimanja tragova, snimaka sa okolnih kamera, veštačenja, a dat je i nalog za obdukciju.

Prema nezvaničnim informacijama kraj tela je pronađena i jedna dlaka koja je odmah poslata na analizu kako bi bilo utvrđeno da li pripada napadaču.

Na licu mesta juče su se okupile komšije, ali i prijatelji ubijenog Perenčevića. Nisu bili raspoloženi za razgovor. Perenčević je inače u beogradskom naselju Banjica držao kafić koji je, piše Blic, izgoreo pre pet meseci. Prema podacima vatru je izazvala neispravna instalacija.

Nakon što mu je izgoreo kafić Perenčević se odselio sa Banjice u drugi deo grada, na Dorćol, sa svojom devojkom. On je nedavno postao otac.

Ubijeni Luka bio je prijatelj Mirka Šijana, sina pevačice Gordane Božinovske i Zorana Šijana, boksera koji je likvidiran 1999. godine. Ubijeni je navodno dovođen u vezu sa ubistvom Filipa Lepojevića koje se dogodilo pre dve godine.

- Družio se sa problematičnim društvom poslednjih godina, to smo svi znali. Vozio je skupa kola, više puta pominjan po medijima zbog ubistva jednog mladića... ali šteta, bio je mlad momak - pričaju komšije.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track