DETALJI VEŠTAČENJA LAUŠEVIĆA POSLE DVOSTRUKOG UBISTVA: Psihijatar otkrio šta je glumac odgovorio na KLJUČNO pitanje o kobnoj noći
Foto: Beta

dvojicu ubio, jednog ranio

DETALJI VEŠTAČENJA LAUŠEVIĆA POSLE DVOSTRUKOG UBISTVA: Psihijatar otkrio šta je glumac odgovorio na KLJUČNO pitanje o kobnoj noći

Crna Hronika -

Legenda ovdašnjeg glumišta Žarko Laušević hicima iz pištolja ubio je Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19), a ranio Andriju Kažića, u leto 1993. godine u jednom podgoričkom kafiću, piše Mondo.

Prvo je osuđen na četiri godine zatvora. Vrhovni sud Crne Gore je to preinačio i osudio ga na 13 godina, da bi ga 2003. tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić pomilovao.

Psihijatar Jovan Marić je ispričao da je bio u timu koji je vršio neuropsihijatrijsko veštačenje glumca nakon ubistva.

Kako kaže, tom prilikom je pitao Lauševića da objasni kako je došlo do incidenta, odnosno, da li je ponašanjem ili gestikulacijom isprovocirao konflikt.

Marić kaže da je Žarka Luševića upitao sledeće: "Vi ste glumac, znate li da ste neverbalno mogli da omalovažite sagovornika, a da ništa ne kažete?" Nakon pitanja je, kako Marić tvrdi, usledio Lauševićev odgovor: "Ne sećam se". On dodaje da je Laušević verovao da je u pitanju nesrećan slučaj.

Jovan Marić
Jovan Marićfoto: Kurir televizija

"Verujem da je hteo da zaštiti brata, koji je od udarca pao na zemlju. Laušević je iz svoje torbe izvadio pištolj i pucao na dvojicu, dok je trećeg ranio. Očevici su kazali da Laušević nije prvi počeo raspravu, ali je pitanje da li je svojom gestikulacijom, pošto je on glumac možda svojim telom nešto poručio, pa ih je to iznerviralo i onda su napali njega i njegovog brata", objašnjava Marić.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track