MRTAV PIJAN DIVLJAO I USMRTIO TROJE MLADIH! Na današnji dan pre 8 godina dogodila se stravična nesreća u Novom Sadu (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen

sećanje na tragediju

MRTAV PIJAN DIVLJAO I USMRTIO TROJE MLADIH! Na današnji dan pre 8 godina dogodila se stravična nesreća u Novom Sadu (VIDEO)

Crna Hronika -

Na današnji dan pre 8 godina došlo je do teške nesreće kod Merkatora u Novom Sadu u kojoj su život izgubili, Vladica Matović, Milica Ležimirac i Aleksandar Marić svi stari 20 godina.

Da podsetimo nesreća se desila kad je na „golf“ troje nastradalih, koji su se vraćali s proslave pet godina od male mature „audijem A8“ pri ogromnoj brzini naleteo Despot Vranić (21), koji je vozio pijan. „Golf“ se kretao iz pravca Bulevara cara Lazara prema Limanskoj pijaci.

Milica Ležimirac, Vladica Matović, Aleksandar Marić
Milica Ležimirac, Vladica Matović, Aleksandar Marićfoto: Youtube Ps

Stali su na semaforu kod stadiona, bilo je crveno. Vozač „audija“ u tom trenutku nailazio je s Mosta slobode, krećući se prema Bulevaru oslobođenja. Prema prvim saznanjima, Vraniću je uveliko treptalo žuto svetlo na semaforu, te i da je hteo da zakoči, ne bi uspeo sa brzinom od 160 kilometara na sat, koliko je stajalo na brzinomeru kad se zaustavio.

Despot Vranić
foto: Kurir štampano

„Golf“ je, prema nezvaničnim saznanjima, vozio Aleksandar. On je, kako kažu očevici, ne videvši „audi“, krenuo polako, a da mu se još nije upalilo zeleno svetlo - izjavio je tada izvor Kurira. Samo što je „golf“ ušao u raskrsnicu, niotkuda se pojavio „audi“ i direktno udario u bočnu, vozačevu stranu.

Udarac je bio toliko jak da je „golf“ odleteo ka semaforu, koji je od jačine udarca otkinut, nakon čega se automobil okrenuo na suprotnoj strani ulice. Delovi „golfa“ razleteli su se na sve strane. Sve troje putnika na mestu je ostalo mrtvo. Vozač i devojka koja je sedela napred ispali su iz kola.

- Njoj je glava bila ispod prednjeg točka koji je otpao, a on je pao preko nje, dok je druga devojka koja je sedela na zadnjem sedištu nađena u gepeku automobila. Strašno je bilo gledati tu scenu - pričali su tada očevici.

Vranić je osuđen prvobitno na 7 godina zatvora, ali je nakon smanjenja kazne osuđen na 6, s tim da je deo kazne proveo u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track