02:13

UHAPŠEN ZORAN MARJANOVIĆ: Policija ga odvela, evo ko je krenuo za njim

SPECIJAL

SUĐENJE DECENIJE NA KURIR TELEVIZIJI! Svi detalji izricanja presude i hapšenja Zorana Marjanovića (FOTO/VIDEO)

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice Jelene Marjanović, danas je pravosnažno optužen na 40 godina zatvora.

Posle izricanja presude Zoran Marjanović pušten je kući, nakon čega je, po nalogu policije uhapšen i sproveden.

00:50

Policija odvodi Zorana Marjanovića

Ekipa Kurir televizije sačekala je Marjanovića ispred kuće u Borči, gde je našim novinarima rekao da ne zna ko je ubio njegovu suprugu Jelenu.

Gosti u specijalnoj emsiji Kurir televizije "Presuda decenije" Mladen Radulović i Uglješa Grgur istakli su da je veliko pitanje šta se zaista dešavalo na nasipu kod Crvenke kobnog aprila 2016. godine.

1 / 5 Foto: Kurir televizija

RAZNI DOKAZI I ČUDNE OKOLNOSTI

- Nijedan dokaz nije jedan kroz jedan da optužuje samo Marjanovića. Bilo je ranih vrsta dokaza, čudnih okolnosti da je Marjanović na nekoliko minuta isključio telefon, što je bilo izuzetno čudno. Pitanje je šta se stvarno dešavalo. I ta prijava nestanka posle samo pola sata. Posle današnje presude misterija se neće rešiti. Pitanje je da li Marjanović nešto zna, što je propustio da kaže - rekao je Radulović.

02:02

Mladen Radulović: Zoran nikada nije izjavio da ga je Jelena dozivala?

PROPUST BIO U ISTRAZI

Privatni detektiv Uglješa Grgur se, takođe, nalazi u studiju Kurir televizije.

- Pošto je Zoran Marjanović učinio to što je učinio na najgrozniji i najgnusniji način, tužilac što je predložio 40 godine, veće je to i usvojilo. To me nije iznenadilo. Marjanoviću je trebalo istog momenta staviti lisice na ruke, što se nije dogodilo i da tamo čeka odluku na žalbu. Oni su dali naredbu Odeljenju za potrage, a mi ovde nemamo nestalo lice. Video sam da je Marjanović ulazio u kafić sa prijateljima. Marjanović je faktički mogao da ode. ovo je uznemirilo građane, kada su ga videli u kafiću. Trebalo je da mus tave lisice. Sve ovo je uznemirilo javnost. Da tako lice bude na slobodi - to je van svake pameti. Milsim da je ovo propust Ministarstva pravde. Zatvorso obezbeđenje je trebalo da mu stave lisice na rukke i da bude sproveden u Centralni zatvor - rekao jeprivatni detektiv Uglješa Grgur i dodao:

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

- Propusta je bilo u istrazi. Bilo je propusta kada je inspektor 3. odeljenja uzeo telefon Jeleni Marjanović. Tužilac je kvalifikovao to da je inspektor hteo da stekne protivpravnu imovinsku korist, a ne da je ometao istragu. Svi znamo da bazna stanica može da vidi i otkrije pozive. Taj inspektor je i danas u MUP-u. Tom inspektoru se više ne može suditi, ali može tom tužiocu, zašto mu je pisao to delo. Protiv njega se može pokrenuti istraga - rekao je Grgur.

- Jasno je svima da je ovo ubistvo učinjeno iz strasti. Veštak je rekao da bi moralo biti krvi na Marjanovićevoj odeći. To nije tačno. Apsolutno ne mora da bude tačno. Taj Keckarević je ulazio u veštačenje za šta nije merodavan, već trasologa. Svaki veštak tačno dobije naredbu šta veštači. Da bi se učinilo ubistvo iz strasti kao što je učinjeno Jeleni Marjanović duže od 4, 5 minuta ne može da traje - istakao je Grgur.

A evo i šta privatni detektiv Grgur smatra da je presudilo u izricanju presude.

01:14

Uglješa Grgur: Zoran Marjanović uznemirava javnost i trebali su da mu stave lisice

- Znate šta, ja veštačenjima lično ne verujem, znate i sami - veštačenja mogu i da se naruče, da pričamo iskreno. Validno je da je Zoranu Marjanoviću telefon bio isključen 8 minuta. To je činjenica. To je istina. Validan je svedok Zorica, to je frizerka, koja je svedočila o odnosu Zorana i Jelene Marjanović. Razloga nije imala da laže. Ona je pitala Jelenu zašto se ne razvedu. Ona je rekla: "Pa Zoko, on bi me ubio". Možemo da lako vidimo da je Jelena bila u strahu, da nije bila slobodna. On je posle 25 miuta zvao da prijavi nestanak. On je podučen od nekoga da to uradi. Dobro je znao, da ako to prijavi, da ga to abolira. Znao je da policija neće odmah doći. Da je rekao da mu je žena oteta policija bi odmah, istog momenta, došla i stvorila se tu. - rekao je Grgur.

- Očito je porodicu Marjanović neko štitio. Štitio ih je zbog interesa. Ako nekog štitiš štitiš ga zbog interesa. Ako malo uđemo u predmet videćemo da su za Marjanovića lobirali ljudi. Za Jelenu su govorili da ona ima neku vezu, prvo biznismena, pa posle policajca. Ta žena nikoga sigurno nije imala. I videlo se da žena nije sklona tome. Sećate se da su pričali da je neko naručio ubistvo. To uopšte ne liči na pokojnu Jelenu. Trebalo je da se skrene pažnja da je ona sklona prevarama. To je neko lobirao za Marjanovića. Verujem da za Jelenu niko nije mogao da kaže nšto loše - zaključio je privatni detekriv Uglješa Grgur.

PRVA IZJAVA ZORANA NAKON IZRICANJA PRESUDE

- Kako ja da znam ko je ubio Jelenu. Nemam pojma šta će sada biti - rekao je Zoran Marjanović priliskom ulaska u svoju kuću u Borči.

Novinarka Ljiljana Stanišić imala je priliku da priča sa Zoranom Marjanovićem nakon iricanja presude i dolaska kući.

00:57

Zoran Marjanović stigao kući posle izricanja presude

- Zoran mi je rekao da je besan. Rekao je da kada bi znao ko ju je ubio, lično bi mu presudio. Njegova devojka Zorica je bila nasmejana i rekla je da će Zoran isterati svoje. Ovaj slučaj nije završen - rekla je Stanišić.

ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA

Nikola Dumnić i Stefan Jokić, advokati Zorana Marjanovića napustili su suđenje i pridružili se voditeljima Specijala Kurir televizije Milici Marković i Milošu Anđelkoviću.

- Ovakve laži koje su izračene se nikad nisu desile. Ovo je politička presuda. Tu nemam komentara. Sve je relativno što se tiče ovoga - rekao je Jokić.

03:30

Advokati Zorana Marjanovića ekskluzivno za KURIR TV o presudi decenije

- Presuda kaže da je Jelena krenula da trči. On je posle nekog vremena sa detetom krenuo da trči i posle nekih 1.000 metara krenuo sa njom i sustigao je. Silovanje pravde od strane suda je najveći zločin - rekao je Dumnić.

INCIDENT NA IZRICANJU PRESUDE

Branka Travica, novinarka Kurira, bila je u sudnici kada je izrečena presuda i otkrila je kako je to izgledalo.

02:47

DETALJI PRESUDE ZORANU MARJANOVIĆU: Evo šta se dešavalo u sudnici tokom izricanja presude

- Zoran Marjanović se u sudnici držao veoma dobro. Nije pravio nikakve grimase u sudnici. Nastao je haos u sudnici kada je izrečena presuda. On je potom samo išetao iz sudnice. Dogodio se još jedan incident kada je sudija krenula da obrazlaže zašto je Marjanoviću presuđenu, a tada su advokati izašli iz sudnice - rekla je novinarka Kurira Branka Travica.

Trebalo je da ga privedu. Sa pravnog aspekta ovo nije moguće da neko posle izricanja presude bude pušten, rekli su advokati Zorana Marjanović.

Advokati su naveli da će skupiti sve transkripte i dostaviće svim medijskim kućama kako bi ljudima pokazali šta je istina.

- Imali smo veštačenje njenog telefona i uređaja i nigde nije nađena ni jedna poruka. O čemu mi pričamo - rekao je Dumnić.

1 / 9 Foto: Kurir televizija

Dumnić tvrdi da je porodica Marjanović bila prisluškivana i praćena.

- Svi su rekli da nikada nisu videli ovakav slučaj. Kada mu je rečeno da mu je određen pritvor on je samo išetao - rekla je Jelena Spasić.

LEPI MIĆA OTKRIO DETALJE ODNOSA JELENE I ZORANA MARJANOVIĆA

Gosti voditelja Milice Marković i Miloša Anđelkovića u studiju Kurir televizije su Miroslav Pržulj, poznatiji kao Lepi Mića i Goran Doljančević otkrli su detalje druženja sa porodicom Marjanović.

Lepi Mića već godinama sarađuje sa Zoranom Marjanovićem, koji sedi na optuženičkoj klupi, a prema nekim navodima on ga je i nagovorio da uđe u rijaliti gde je bio i uhapšen 2017. godine pred očima milionskog auditorijuma.

Lepi Mića
foto: kurir tlelevizija

- Sada sam slušao izjave advokata i vidim da su jako ljuti i nervozni. Očekivao sam i jedno i drugo. Jedno je da ja nekoga poznajem i u šta hoću da verujem. Vreme će pokazati sve. Ima u zatvoru ljudi koji nevini leže - kaže Lepi Mića.

Goran koji je bio prijatelj i PR Jelene Marjanović istakao je da je u celoj priči najvažnije dete, koje je ostalo sada i bez majke i bez oca.

- Ništa krupno nije spominjano i govoreno da su postojali problemi u porodici - kaže Doljančević.

Zoran Marjanović je po dvadesetčetiri sata provodio vreme sa Jelenom, otkriva Lepi Mića.

- On je čudan čovek, kratak, jasan i po malo odsutan. O čemu god da smo pričali bio je povučen u sebe. Previše je brinuo o njoj, želeo je na sve načine da ona postane popularna.

Da bi imala neki svoj mir, Jelena Marjanović je često spavala u studiju da ima neki svoj mir otkrio Goran Doljančević.

Lepi Mića
foto: kurir tlelevizija

Estradni novinar Mili Čolić istakao je da je slučaj Jelene Marjanović prvi rijaliti u pisanom izdanju.

- Jako su loše živeli, ona je i počela ponovo da peva da bi izvukla porodicu i njoj pomogla - kaže Doljančević.

Ni ona ni on nisu bili materijalisti.

- Uvek je on odlučivao o tezgama, on je želeo od nje da napravi zvezdu - rekao je Lepi Mića.

01:07

Lepi Mića: Podeljena su mišljena bila, očekivao sam i jedno i drugo

Jelena Marjanovića se odricala od velikih hitova koje je pravio Zoran Marjanović da bi se njeno ime čulo.

- Ja kao neko ko je poznavo Jelenu i Zorana verujem u odluku suda, iako mi neke stvari nisu jasne - rekao je Lepi Mića.

Prijatelji Zorana Marjanovića bili su šokirani presudom, rekao je odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić.

ADVOKATI DEMONSTRATIVNO NAPUSTILI SUD

Advokat Jokić rekao je samo da je ovo sramota za srpsko pravosuđe.

Nikola Dumnić je rekao da je presuda sramna i skandalozna, te da je Zoran Marjanović osuđen bez dokaza.

02:19

Jelena Spasić: Evo kakvu presudu može očekivati Zoran Marjanović i koliko će presuda trajati

- Nije bilo nijednog dokaza da je Zoran Marjanović ubio Jelenu Marjanović - rekao je Nikola.

ZORAN MARJANOVIĆ OPTUŽEN NA 40 GODINA ZATVORA

Zoran Marjanović osuđen je na maksimalnu kaznu. Pritvor mu je upravo određen i on će odmah biti sproveden u zatvor.

- Izaći će maricom iz suda. Čitanje u sudnici i dalje traje - kaže Jelena Spasić sa lica mesta.

00:31

Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo Jelene Marjanović

Ljiljana Stanišić iznenađena je presudom.

- Jednom prilikom Zoran Marjanović mi je rekao Ljiljo, kada se bude saznalo ko je to uradio, pozabavi se sa tim kakav je psihološki profil monstruma koji je to uradio - rekla je Ljiljana Stanišić.

PRISEĆANJE NA ZLOČIN

Ljiljana Stanišić koja je i otkrila čitav slučaj sa Jelenom Marjanović nalazi se na nasipu u Borči gde se prisetila dana kada je nesrećna pevačica nestala.

- Iz najbolje namere sam pristupila slučaju, ni ne sluteći na neverovatan splet okolnosti na koji će čitav slučaj naići. Kasnije sam tek shvatila da priča nije ni malo naivna. Javnost se uznemirila i sve je zanimalo šta se desilo na nasipu u Borči - kaže Ljiljana Stanišić, novinarka Kurira.

02:18

Ljiljana Stanišić: Kako je pokrenut slučaj

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U SUD

Zoran Marjanović je u pratnji advokata, devojke, sina i brata došao u sud gde čeka da uđe u sudnicu.

- Samo izricanje presude ne traje dugo, ali obrazloženje će trajati duže - kaže novinarka Jelena Spasić ispred Višeg suda.

EKSKLUZIVNI SPECIJAL KURIR TELEVIZIJE

Povodom izricanja presude suprugu ubijene pevačice Jelene Marjanović, Zoranu Marjanoviću u slučaju koji godinama intrigira domaću javnost redakcija Kurira pripremio specijal “Presuda decenije”.

Na nasipu u Borči, gde je pronađena nastradala pevačica Jelena Marjanović nalazi se reporterka Kurir televizije Bojana Vučević, a ispred Višeg suda nalazi se reporterka Nevena Topličić, koja će nas iz minuta u minut izveštavati o događajima sa lica mesta.

Kurir.rs/S.V/L.V/J.Ć.

Bonus video:

02:02

Mladen Radulović: Zoran nikada nije izjavio da ga je Jelena dozivala?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja