04:09

PADA PRESUDA MARJANOVIĆU?! Eksperti za Kurir TV: Ovo je tek prvo poluvreme MOTIV JOŠ NIJE RAZJAŠNJEN, sve se vraća na početak

presuda decenije

PADA PRESUDA MARJANOVIĆU?! Eksperti za Kurir TV: Ovo je tek prvo poluvreme MOTIV JOŠ NIJE RAZJAŠNJEN, sve se vraća na početak

Crna Hronika -

Bilo je mnogo propusta i nelogičnosti. Sada je stvarno problem koliko će biti održiva ta presuda, jer njegovi advokati imaju elemenata da ulože žalbu, smatra Gordana Mišev ekspert za bezbednost govoreći o slučaju Zorana Marjanovića kome je izrečena prvostepena presuda od 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene.

Slučaj ubistva Jelene Marjanović rešen je nakon šest godina, a njen suprug Zoran Marjanović, podsetićemo, osuđen je prvostepenom presudom na 40 godina zbog tog zločina.

Advokat Jovanka Zečević tvrdi da je ovo tek prvo poluvreme i navodi da do pravosnažnosti presude nije sigurno da li je on kriv ili nije.

Zoran Marjanović, presuda, hapšenje
foto: Nenad Kostić

- Ovo je tek prvo poluvreme. Pitanje da li je on kriv ili nije znaćemo tek posle pravosnažnosti presude. Čak ona i ne mora da usledi zbog žalbi. Može da se desi da bude ukinuto i vraćeno ponovo na suđenje. Moje mišljenje je da motiv još nije razjašnjen i da je istraga urađena vrlo traljavo. Zbog toga je kasnije u postupku bilo velikih kontradiktornosti i podeljene javnosti.

Mišev smatra da presuda nije u potpunosti razjašnjena i da ima puno propusta i nelogičnosti.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

- Puno je bilo propusta i nelogičnosti. Sada je stvarno problem koliko će biti održiva ta presuda, jer njegovi advokati imaju elemenata da ulože žalbu. Vi da biste nekoga osudili potrebne su dve osnovne stvari pravilna rekonstrukcija i motiv. Oni čak nisu sigurni ni gde je ona ubijena.

Od dana kada je nestala, 2. aprila 2016. godine, odnosno, narednog dana kada je nađeno njeno telo na nasipu u Borči, teorije o tome ko je ubio pevačicu "Granda" samo su se nizale, a među označenima bili su-misteriozni biciklista, bizinismen, ljubavnik, migrant. Međutim,onog trenutka kada je doneta presuda kao da je tek tada otvorena Pandorina kutija.

Bioenergija, astralne projekcije, crna odeća, čudni crteži na stubovima porodične kuće, samo su deo onoga što porodicu Zorana Marjanovića čini misterioznom. Podsetićemo da se on prvi put na malim ekranima pojavio davne 1990. godine, kada je govorio o paranormalnim pojavama i onome što je on tada kao dete video, dok se njegova majka Zorica bavila isceliteljiskim radnjama.

Nakon što je u petak osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović, okupljenim novinarima je rekao da mu sve liči na cirkus, i kada bi znao ko je ubio Jelenu, taj ne bi bio živ sigurno, te da će biti onako kako je Bog rekao. Članovi njegove porodice tvrde da im je naneta nepravda i da je Zoran nevin.

Advokatica se osvrnula i na same dokaze protiv Zorana Marjanovića gde je navela da je samo jedan bio relevantan.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

- Kada vi imati materijalne dokaze, nemate problema, mada ih morate dovesti u vezu. Ovde je jedino blato sa njegovih pantalona dovedeno u vezu sa zločinom. Pritisak medija jeste bio veliki, ali se ne može zbog toga doneti presuda - rekla je

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:25

Zoran Marjanović prebačen u Centralni zatvor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja