Najnovije vesti

BEBISITERKA IZ KRUŠEVCA KOPIRALA FILMSKU OTMICU KOJU SU IZVELI FRANCUZI U BEOGRADU: Bivšem htela da podmetne tuđe dete!
Foto: screenshot, Facebook

OTMICE DECE

BEBISITERKA IZ KRUŠEVCA KOPIRALA FILMSKU OTMICU KOJU SU IZVELI FRANCUZI U BEOGRADU: Bivšem htela da podmetne tuđe dete!

Crna Hronika
01:05h

Bebisiterka iz Kruševca, J. J. (35), koja je bebu koju je čuvala navodno planirala da podmetne bivšem dečku, kako bi ga uverila da su dobili dete, podsetila je na otmicu deteta koja je pre nešto više od sedam godina potresla čitavu Srbiju. Kako se ispostavilo, otmičarke su imale i sličan motiv da od majki oduzmu decu, a to je da bivšim partnerima podmetnu tuđu decu, Francuskinja kako bi ga ubedila da nemaju zajedničko dete, a J. J. iz Kruševca, da su dobili sina.

Podsetimo, devojčicu koja je tada imala dve godine, troje francuskih državljana u naselju Braće Jerković u Beogradu, otelo je jer su nameravali da je podmetnu bivšem mužu jedne od otmičarki, kako bi preko DNK "dokazali" da dete nije njegovo.

Maša Prenković
foto: Aleksandar Jovanović Cile

U filmskoj akciji koja se odigrala 13. marta 2015. uhapšeni su Emerin Ulije Kiristel, njena majka Gorin Aleksis Sandrin Branšu i očuh Sebastijan Branšu. Devojčica je, kako je tokom sudskog postupka vođenog pred Specijalnim sudom u Beogradu utvrđeno, bila u prodavnici sa majkom. Krenule su kući, majka je u jednoj ruci držala kesu a drugom devojčicu, kada su joj pritrčali otmičari.

- Neko me je jako gurnuo. Kada sam se okrenula, videla sam čoveka koji nosi moje dete ka kolima. Potrčala sam, ali me je kod automobila taj čovek odgurnuo. Pala sam i slomila prst. Auto je otišao - ispričala je Mirjana P., tokom svedočenja pred sudom šta se dogodilo toga dana. Žena kojoj su iz ruku oteli dete, odmah je pozvala policiju. Sve patrole dale su se u potragu i otmičari, sa detetom u kolima uhapšeni su dva sata kasnije na naplatnoj rampi kod Šimanovaca. U njihovom automobilu, poronađena su četiri pasoša, tri njihova i jedan koji je pripadao devojčici malo mlađoj od otete.

Tokom suđenja, utvrdeno je da su dete oteli, jer su nameravali da francuskom sudu podmetnu DNK otete devojčice, kako bi analizom dokazali da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, nije biološki otac deteta.

Kruševac
foto: Printscreen

- Tokom suđenja, majka i cerka su krivicu prebacivale na Sebastijana Branšua, tvrdeći da za otmicu uopšte nisu znale. On se, međutim, branio tvrdeći da dete nije ni bilo oteto, već da je sve uradeno u dogovoru s njenim roditeljima, ali je njegovu sramnu odbranu sud odbacio - podseća sagovornik Kurira. Posle pravosnažne presude, otmičari su zatražili da budu prebačeni u Francusku i da tamo nastave da služe kaznu.

- Sebastina Branšu, koji je osuden na 10 godina zatvora, kaznu je služio u KPZ Sremska Mitrovica, dok su Gorin koja je kažnjena sa devet i njena ćerka koja je osuđena na sedam godina zatvora, boravile u ženskom zatvoru u Požarevcu. Tokom 2019. svo troje su uputili molbe Francuskoj da ostatak kazne služe u svojoj državi i taj zahtev im je ispunjen - podseća sagovornik Kurira i objašnjava da je Francuska prihvatila presudu našeg suda, što podrazumeva da su prihvaćene kazne i da oni ne mogu da budu pušteni na slobodu dok ih ne odsluže.

Inace, Specijalni sud je osim zatvorskih kazni, za troje Francuza odredio i meru zabrane ulaska u Srbiju od po 10 godina.

S obzirom da je prošlo više od sedam godina kada su uhapšeni, Emerin Ulije Kristel, najverovatnije je pre nekoliko meseci puštena iz zatvora.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja