UBILA PA ZABETONIRALA MUŽA! EPILOG ISTRAGE O UBISTVU IVANA STOJANOVIĆA: Evo ko će odgovarati za užasan zločin!
Foto: Kurir, Društvene mreže

Više javno tužilaštvo u Leskovcu

UBILA PA ZABETONIRALA MUŽA! EPILOG ISTRAGE O UBISTVU IVANA STOJANOVIĆA: Evo ko će odgovarati za užasan zločin!

Crna Hronika -

Za monstruozo ubistvo Ivana Stojanovića (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, čije je telo pronađeno u zabetoniranom buretu u štali na porodičnom imanju, niko neće odgovarati jer je njegova supruga Biljana Stojanović (38), koja se sumnjiči za zločin, počinila samoubistvo, a istraga je pokazala da joj niko drugi nije pomagao u izvršenju krivičnog dela niti je za njega znao.

U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđuju da je Biljana bila jedina osumnjičena za zločin.

Detaljno obrazloženje Tužilaštva u Nišu

- Policijska uprava u Leskovcu, Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu, podnela krivičnu prijavu protiv Stojanović Biljane, iz Velikog Trnjana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo na štetu pokojnog Stojanović Ivana, iz Velikog Trnjana, koja će zbog činjenice da postoje okolnosti koje trajno isključuju gonjenje - smrt Stojanović Biljane, biti odbačena.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja i preduzetih radnji u predistražnom postupku nisu utvrđene činjenice koje ukazuju na postojanje osnova sumnje da je neko lice zajedno sa Biljanom učestvovalo u radnji izvršenja krivičnog dela, kao ni činjenice da je nekome bilo poznato da je delo izvršeno - navela je vršilac funkcije višeg javnog tužioca u Leskovcu Ljiljana Zlatanović – Janković.

Nenad Stojanović, rođeni brat Brat ubijenog Ivana, kaže da nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje o rezultatima predistražnog postupka.

- Ništa još iz tužilaštva nisam dobio niti znam detalje. Kako utvrde državni organi tako je, kaže Nenad.

Telo Ivana Stojanovića pronađeno je 28.juna u buretu koje je bilo zabetonirano u zidu štale na porodičnom imanju u selu Veliko Trnjane, odmah nakon sahrane supruge Biljane koja je počinila samoubitvo pet dana ranije popivši otrov. Sumnja se da je Biljana ubila muža Ivana sekirom još 2019. godine, telo stavila u bure a potom deci, rodbini i prijateljima pričala kako je morao hitno da se vrati u Rusiju. Maćehu Stojanku (77) koja joj je pomogla da meša malter za ozidavanje bureta, slagala je da sakriva zlato koje je pronašla u okolini sela i zaklela je da nikome ne kaže.

Meštani sumnjaju: Da li je Biljana mogla da izvede zločin sama?

Tri godine Biljana obmanjivala sve oko sebe da je Ivan živ i da će uskoro doći, a kada bi neko pokušao da ga čuje, izmišljala je svakojake izgovore. Ivan i Biljana imaju troje dece a nakon njene sahrane najstarija ćerka je u kući pronašla očev pasoš o čemu je odmah obavestila strica Nenada koji je po zanimanju policajac.

Ivan Stojanović, Biljana Stojanović
foto: Facebook

U pasošu je stajalo da je Ivan poslednji put ušao u Srbiju u junu 2019.godine i da nakon toga više nije prelazio državnu granicu. Nakon što je čuo da je u zidu štale zazidavano navodno neko zlato, Nenad je polomio cigle i video bure u kojem je bio leš njegovog brata. DNK analiza potvrdila je da je u buretu bilo telo Ivana a forenzičari su otkrili da je ubijen u jednoj od soba u kući, koja je potom prekrečena. Sobu je Biljana držala

No, iako je Više javno tužilaštvo u Leksovcu ovakvim nalazom praktično stavilo tačku na slučaj jezivog zločina kakav po brutalnosti nije dugo viđen na jugu Srbije, meštani Velikog Trnjana gde su supružnici živeli, i susednog Vučja, gde živi rodbina ubijenog čoveka, i dalje ne mogu da poveruju da je jedna mršava i krhka žena, kakva je bila Biljana, mogla da sama u potpunosti sprovede u delo ovakav monstruozni plan.

Po pričama meštana neverovatno je da je Biljana mogla sama da ubije Ivana koji je bio krupniji od nje i da čuva zločin u tajnosti pune tri godine a da o tome niko ne zna. Sumnjalo se da je njen ljubavnik iz sudenog sela nešto znao o tome, ali je poligrafsko ispitivanje pokazalo da govori istinu i da nije znao za tragičnu sudbinu Biljaninog muža. Takođe, poligrafskim testiranjem je potvrđeno i da je maćeha, koja je pomagala u zazidavanju bureta, govorila istinu.

Ivan će biti sahranjen pored brata Slaviše koji je takođe ubijen

Ivan Stojanović (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, koga je kako se sumnja ubila supruga Biljana Stojanović (38) pre tri godine a i potom zabetonirala u buretu u štali, biće sahranjen u planinskom zaseoku Zbežište kod Vučja, kraj tela brata Slaviše koji je poginuo nesrećnim slučajem kada je imao samo četiri godine.

Slavišu je, tada, pre četiri decenije, u toku igre lovačkom puškom, ubio drugi dečak iz sela star 14 godina a strašan prizor odigrao se pred očima njegovog dve godine starijeg brata Nenada.

- Mlađi brat Slaviša mi je poginuo na moje oči. On je imao četiri a ja šest godina kada ga je iz puške u toku igre upucao drugi dečak, koji je bio sedmi ili osmi razred osnovne škole. Sudbina mi je takva da nemam reči da je opišem. Ivan će biti sahranjen u Zbežištu, pored Slaviše, kaže Ivanov brat Nenad.

Ivan je inače, rođen nakon te tragedije u kojoj su njegovi roditelji Ruža i Jovan izgubili sina Slavišu.

Datum sahrane, međutim, još uvek nije poznat jer porodica nastradalog muškarca ni posle 43 dana od kada je Ivanov leš otkriven u zabetoniranom buretu još uvek nije preuzela telo sa sudske medicine. Više javno tužilaštvo u Leskovcu odobrilo je da se telo Stojanovića preda rodbini radi sahrane.

- Zavodu za sudsku medicinu u Nišu uputili smo dopis da porodici predaju telo, odnosno posmrtne ostatke Stojanović Ivana, radi sahrane, ukoliko su za to ispunjeni uslovi, saopšteno je 9. avgusta iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu. Kako saznajemo u niškom Zavodu za sudsku medicinu telo Stojanovića se nalazi u kapeli opšte bolnice u Leskovcu i da nije prenošeno u Niš, već da su obducenti ove institucije, po nalogu VJT Leskovac, tamo obavili obdukciju i uzeli neophodne uzork tkiva za DNk i druge analize.

- Mi smo samo dali salu za obdukciju koju su obavljali sudski veštaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Telo može da se preuzme iz bolničke kapele kada po nalogu tužilaštva sudska medicina dostavi odobrenje, kaže direktor opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track