DETALJI GRUPNOG SILOVANJA DEVOJČICE (11) U PRIŠTINI: Majka prijavila užas policiji PRONAŠLA IZBEZUMLJENO DETE USRED NOĆI
Foto: Profimedia

jezivo

DETALJI GRUPNOG SILOVANJA DEVOJČICE (11) U PRIŠTINI: Majka prijavila užas policiji PRONAŠLA IZBEZUMLJENO DETE USRED NOĆI

Crna Hronika -

Slučaj silovanja devojčice (11) iz Prištine policiji je prijavila majka koja je tokom iskaza opisala užas koji je doživela njena ćerka.

Izvori iz tužilaštva su saopštili da je uhapšen osumnjičeni Ekrem Redžepi (26) dok je uhapšen i njegov maloletni brat G.R. (16). Sve je otkriveno pošto je devojčicina majka zajedno sa ćerkom prijavila policiji užas koji je dete doživljavalo nekoliko sati.

Na osnovu svedočenja žrtvine majke devojčica je napustila kuću u subotu uveče.

Bila je šokirana kad je posle ponoći devojčica pronađena u lošem emotivnom stanju i priznala šta joj se dogodilo. Pred istražiteljima i službenicima socijalnog rada jedanaestogodišnja devojčica je otkrila da ju je silovalo pet osoba, na više različitih lokacija, dok novi detalji još nisu poznati.

Slučaj se dogodio u subotu uveče, a prema informacijama devojčica je silovana u periodu od 17.30 do 00.30 sati. Žrtva je nakon što je policiji prijavila silovanje sklonjena u sigurnu kuću.

Portparolka tužilaštva Ljaureta Uljaj iznela je detalje o slučaju.

- Prema nalogu tužioca staratelja iz Odeljenja za maloletnike privedena su dvojica osumnjičenih, jedan punoletni i drugi maloletnik, zbog sumnje da su izvršili krivično delo silovanje. Državni tužilac je nadležnom sudu podneo zahtev za određivanje mere pritvora - rekla je Uljaj.

Dodala je da su preduzete sve radnje, ali da za sada ne može iznositi detalje.

- Za predmetni slučaj preduzimaju se sve neophodne istražne radnje u koordinaciji sa svim nadležnim institucijama. Ne možemo davati druge podatk, zbog očuvanja integriteta maloletnika u postupak - dodala je portparolka tužilaštva.

Prva informacija, podsetimo, glasila je da je silovana starija žena.

Premijer lažne države Aljbin Kurti zatražio je kaznu za pet osoba osumnjičenih za silovanje u Prištini.

Kurti je na svom Fejsbuku zatražio od policijskih i istražnih organa da osumnjičene što pre privedu pravdi.

Ministar unutrašnjih poslova lažne države Dželjalj Svečlja saopštio je da su uhapšena još dva lica osumnjičena za silovanje jedanaestogodišnje devojčice u Prištini.

- Jedan je još u bekstvu. Sa zabrinutošću sam primio vest o silovanju maloletne devojčice, stare 11 godina, od strane pet osoba nekoliko sati zaredom. Svesan sam legitimne brige svakog roditelja i svake devojčice - napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Organizacija Kolektiv za feminističku misao i akciju najavila je protest za sredu zbog silovanja maloletnice koji će biti održan na trgu "Zahir Pajaziti" u Prištini.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track