ŠOK DETALJI HAPŠENJA POLICAJACA U SREMSKOJ MITROVICI: Oružje MUP dali na korišćenje strancu, evo kako je ušao u Srbiju
Foto: Ilustracija/ Ana Paunković

ISTRAGA

ŠOK DETALJI HAPŠENJA POLICAJACA U SREMSKOJ MITROVICI: Oružje MUP dali na korišćenje strancu, evo kako je ušao u Srbiju

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala UKP-a, BIA i policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopštio je MUP.

Uhapšeni su policijski službenici Jedinice za obezbeđenje M. T. (38) i M. L. (49), građani M. M. (38), S. R. (42), S. P. (32) i strani državljanin T. L. (34).

Stranca je naš policajac uveo u Srbiju sa pasošem Dominikane, a u Srbiji je koristio slovački pasoš i legitimaciju Emirata, pišu Novosti.

Oružje, Naoružanje, Streliste, Streljana, Pištolj
foto: Privatna arhiva

Istražuje se iz kog razloga je on isprobavao automatsko oružje i vežbao.

Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu, gde su, bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju, koji su u vlasništvu MUP.

Kako se sumnja, M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs/ Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track