BELIVUK KAPETANU LAŽNO OBEĆAO DA ĆE GA PUSTITI DA ŽIVI U ŠPANIJI Kad je odao sve, spalili ga na lomači od guma i ćumura za roštilj
Foto: MUP

jezivi detalji likvidacije radulovića na babinoj glavi

BELIVUK KAPETANU LAŽNO OBEĆAO DA ĆE GA PUSTITI DA ŽIVI U ŠPANIJI Kad je odao sve, spalili ga na lomači od guma i ćumura za roštilj

Crna Hronika -

Namamili ga u Stanjevića Rupu pa ga tu držali, pretili mu i obmanjivali kako bi saznali gde drži štekove

BEOGRAD/PODGORICA - U podgoričkom Višem sudu juče je uspostavljena veza putem-video linka sa beogradskim sudom povodom kontrole optužnice za ubistva Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana "škaljarskog klana".

Tako su optuženi Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković prisustvovali ovom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici. Pored njih optužnicom je obuhvaćen i Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Nakon što je sudija beogradskog suda potvrdio identitet Belivuka, Miljkovića i Jankovića pred crnogorskim pravosudnim organima oglasio se i optuženi Belivuk.

Sudija Boris Savić je ukazao Belivuku da su tri advokata odbila da ga zastupaju a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti. To je sudija naveo kao razlog odlaganja uz pitanje da li je Belivuk sebi angažovao advokata. Predsjednik Višeg suda je ukazao da ako nema advokata postupak mora da se odloži.

- Ja sam ovaj tren saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži - kazao je Belivuk.

Sudija Savić je podsetio da je Belivuk dostavio dva puta obraćanje sudu da želi da prisustvuje u ovom postupku i naveo:" Poslali ste mi i pismo u kojem pišete o "moru, mjesecu i ostalo".

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika "kavačkog klana" da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine, objavio je podgorički Dan.

Ritopek, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić, MUP

Prema navodima SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za to vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju.

Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gdje bi ih potom likvidirali- navodi se u optužnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura - detalji su istrage.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track