EVO GDE I KAKO POLICIJA ČUVA SVEDOKE PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Lalić, Hrvatin i Spasojević ne smeju nigde da mrdnu
Foto: Printscreen

propevali u zamenu za blaže kazne

EVO GDE I KAKO POLICIJA ČUVA SVEDOKE PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Lalić, Hrvatin i Spasojević ne smeju nigde da mrdnu

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) potpisalo je sporazum i sa trećim svedokom okrivljenim - Srđanom Lalićem, jednim od članova grupe Veljka Belivuka okrivljene za učešće u sedam ubistava. Statuse svedoka okrivljenih od ranije imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Zbog velikog rizika koji takav status stoji sa sobom, troje saradnika čuva se na posebnim lokacijama, sa nekolicinom pripadnika MUP-a.

Srđan Lalić
Srđan Lalićfoto: screenshot

Lalića, Hrvatina i Spasojevića čuvaju u Beogradu u specijalnim stanovima pod danonoćnim nadzorom policije, saznaje Nova.

"Sklonjeni su na sigurne lokacije zbog straha da bi u zatvoru, ali i na van njega, mogli da budu mete pripadnika klana koji su i dalje na slobodi. To su klasični stanovi, bez nekog luksuza. Oni ne izlaze iz pritvora, ne mogu slobodno da šetaju i kreću se gde žele. Neprekidno su pod nadzorom i budnim okom policajaca koji brinu o njihovoj bezbednosti. Dvojica pripadnika stoje ispred ulaza u zgradu, a dvojica ispred stana", kaže izvor.

Bez saglasnosti policajaca ne mogu čak ni u sud da odu.

"U obavezi su da budu dostupni sudu, odnosno tužilaštvu, jer u svakom trenutku mogu da budu pozvani da dopune svoje iskaze. Čak i kad sud šalje pozive za suđenja, u obavezi je da obavesti MUP, Jedinicu za zaštitu svedoka, da nekoga od njih dovede u Ustaničku ulicu", dodaje naš izvor.

Nikola Spasojević
Nikola Spasojevićfoto: Printscreen

Prema rečima našeg sagovornika, samo mali broj ljudi, upravo iz razloga bezbednosti, zna gde se svedoci-saradnici nalaze.

"Okrivljeni koji su s tužilaštvom sklopili sporazume da svedoče za blaže kazne, ne smeju da odaju prijateljima i poznanicima lokacije. Smeju samo da primaju posete od najuže rodbine, roditelja ili eventualno partnera i dece. Takođe, ti policajci imaju spisak svih stanara iz zgrade, koji isto tako moraju da najave svoje posete ranije", zaključuje izvor.

Hoće li i Draganić da progovori?

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka uhapšena je februara prošle godine, a terete se za niz teških krivičnih dela, među kojima su i likvidacije.

Pomenuta grupa tereti se za čak sedam likvidacija.

Ključni aduti tužilaštva protiv ove krimi-grupe su prepiske preko "Skaj" aplikacije, ali i okrivljeni-saradnici, koji su odlučili da u zamenu za blaže kazne, progovore o zločina. Pored trojice optuženih, spekuliše se da bi i optuženi Vlade Draganić u narednom periodu mogao da progovori o krivičnim delima.

Navodno, Draganić se nudi tužilaštvu za svedoka.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track