RUŽICA OSUĐENA NA 18 MESECI ZATVORA ZA UBADANJE ZDRAVKA NOŽEM Oštećenom nije dozvoljen ulaz u sudnicu jer je u hodniku pio alkohol
Foto: Kurir/S.S.

RUŽICA OSUĐENA NA 18 MESECI ZATVORA ZA UBADANJE ZDRAVKA NOŽEM Oštećenom nije dozvoljen ulaz u sudnicu jer je u hodniku pio alkohol

Crna Hronika -

Ružica Veselinović (45) iz Kovilja usuđena je danas u Višem sudu u Novom Sadu na 18 meseci zatvora zbog nanošenja teških povreda Zdravku M. iz Kovilja.

Ona je osuđena za prekoračenje u nužnoj odbrani.

Veselinovićevu je optužnica teretila za pokušaj ubistva, a kako je danas predočila sudija Nataša Vojnović, sudsko veće je tokom glavnog pretresa, na osnovu dokaza i odbrane okrivljene, našlo da je reč o teškim povredama u prekoračenju nužne odbrane.

Vreme provedeno u pritvoru joj se računa u izrečenu kaznu, tako da joj je preostalo manje od mesec dana.

Ružica Veselinović se u istrazi branila ćutanjem, a na glavnom pretresu je ispričala da je kod oštećenog radila na održavanju higijene, kako bi joj omogućio smeštaj, nakon što joj je suprug umro.

Prema onome što je ispričala, tog 24. aprila prošle godine, ona i Zdravko su pili, i on je izneda, bez razloga počeo da čupa, psovao je i vikao, a ona je onda u jednom trenutku, zgrabila nešto sa stola, za šta je kasnije shvatila da je nož, i ubola ga dok je držao odpozadi.

Oštećeni danas nije prisustvovao objavljivanju presude jer ga je sudska straža udaljila, jer je zatečen kako sedi na klupi u sudskom hodniku i iz male flaše pije alkohol.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track