PITAO SAM HOĆE LI I MENE UBITI, A ONI SU SE SAMO SMEJALI: Spasojević izdao kuma Miljkovića,progovorio i o ubistvu na OSTRVU
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

kumovska izdaja u klanu belivuk-miljković

PITAO SAM HOĆE LI I MENE UBITI, A ONI SU SE SAMO SMEJALI: Spasojević izdao kuma Miljkovića,progovorio i o ubistvu na OSTRVU

Crna Hronika -

Kum se kumu zaklinje na večnu vernost, odanost i zaštitu‚ pa je tako Marko Miljković bezuslovno verovao kumu Nikoli Spasojeviću, koji ga je kasnije izdao i otkrio jezive tajne klana u zamenu za blažu kaznu.

Nikola Spasojević, podsetimo, sklopio je sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za manju kaznu i otkrio detalje zločina koje su, kako je naveo, počinili Veljko Belivuk i Miljković sa ostalim članovima grupe. Spasojević je progovorio o ubistvima škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića u avgustu 2020. na Krfu i likvidaciji Gorana Mihajlovića, ali i otkrio da je učestvovao u ubistvu na šinama.

nikola spasojević koji je posato svedok-saradnik
nikola spasojević koji je posato svedok-saradnik foto: Printscreen

Kako je Kurir ranije pisao, Spasojević se, prema njegovim rečima, plašio da će ga vođe klana ubiti i da će on biti jedna od njihovih žrtava.

- Generalno sam se bojao za svoj život pošto sam bio umešan u ubistvo Vlastimira Miloševića, gde sam im (Veljku i Marku, prim. aut.) rekao da se bojim da će i mene ubiti, na šta su oni mene ismejali - navodno je ispričao istražiteljima Nikola Spasojević i da je jednom poslao Belivuku poruku: "Samo mi reci je l' sam ja sledeći?"

Marko Miljković, Nikola Spasojević, Veljko Belivuk, Kum, Belivukov klan
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Podsetimo, Spasojević je, prema sopstvenom priznanju, u aprilu 2019. godine, po nalogu Veljka Belivuka, nabavio pesak, najlone i kombinezone, jedne noći je čuvao Gorana Mihajlovića u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku, gde je mladić i spaljen. On je, međutim, otkrio i da je imao veze s likvidacijom na Krfu.

goran mihajlović ubijen
goran mihajlović ubijen foto: Dado Đilas, Ana Paunković, Stefan Jokić, Zorana Jevtić

On je potom objasnio da je na Krfu bio angažovan za donošenje hrane egzekutorima, koji su pred vilom ubili Kožara i Hadžića, te da su te njegove slutnje o tome da bi mogao da bude žrtva upravo datirale iz avgusta 2020. godine, neposredno nakon likvidacije.

kožar i hadžić ubijeni na krfu
kožar i hadžić ubijeni na krfufoto: MUP RS

Inače, Spasojević je u julu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu kada se njemu i drugom svedoku-okrivljenom Bojanu Hrvatinu pridružio i "nasmejani koljač" Srđan Lalić obratio rečima: "Sad smo u istom timu."

Inače, Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi klana u ponedeljak bi prvi put trebalo da javno iznesu odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, a dešavanja sa suđenja ćete moći uživo da pratite od 11 sati na KURIR TELEVIZIJI.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja