TRAŽILI ŽENI ČAŠU VODE, PA JOJ UPALI U STAN I OPLJAČKALI JE: Grupa kradljivaca harala Beogradom!

prvo osnovno javno tužilaštvo

TRAŽILI ŽENI ČAŠU VODE, PA JOJ UPALI U STAN I OPLJAČKALI JE: Grupa kradljivaca harala Beogradom!

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužnicu protiv okrivljenih R.Š. T.Š. S.B.F. i K.Š. zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljena R.Š. učinila krivično delo teška krađa, u saizvršilaštvu sa okrivljenom T.Š. kao i krivično delo krađa u saizvršilaštvu sa okrivljenom K.Š. a okrivljeni S.B.F. krivično delo prikrivanje.

- Sprovedenom istragom tužilaštvo je utvrdilo da postoji opravdana sumnja da su okrivljene R.Š. i T.Š. u julu 2022. godine na štetu oštećene M.M. učinile krivično delo teške krađe, na taj način što su došle do njenog stana i zamolile je da im natoči flašu vode, nakon čega su ušle u stan i iz njega oduzele novac u iznosu od 350.000,00 dinara i 19.400,00 evra - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Carina info

Takođe, okrivljene R.Š. i K.Š. se terete da su u avgustu ove godine na isti način pokrale Z.U. Iz njenog stana su odnele 48.700 dinara i više komada zlatnog nakita,a novac i nakit su potom predale okrivljenom S.B.F. nakon čega je on nakit ponudio na prodaju jednoj zlatari u centru grada, čime je učinio krivično delo prikrivanje. On je u prodaji sprečen od strane pripadnika Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije.

- Okrivljeni su 30. avgusta po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zadržani od strane Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije i prilikom saslušanja pred tužilaštvom su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu - podseća tužilaštvo.

Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenima na predlog tužilaštva odredio pritvor. U toku istrage ispitane su oštećene i još jedan svedok, pribavljeni su materijalni dokazi, naređeno je vršenje komparativnog veštačenja, a preduzete su i dokazne radnje prepoznavanja okrivljenih R.Š. T.Š. i K. Š. od strane oštećenih.

- Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv okrivljenih zbog postojanja opravdane sumnje da se u njihovim radnjama stiču sva obeležja krivičnih dela koja su im stavljena na teret, a u kojoj je predložilo sudu da ih nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i osudi na zatvorske kazne, kao i da okrivljenima R.Š. i K.Š. produži pritvor jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track