ZAPALIO SE GROB UBIJENE DEVOJČICE IZ VRŠCA: Majka skrhana bolom, da li je ovo uzrok požara?!
Foto: Zorana Jevtić

tuga

ZAPALIO SE GROB UBIJENE DEVOJČICE IZ VRŠCA: Majka skrhana bolom, da li je ovo uzrok požara?!

Crna Hronika -

Grob malene Petre B. (3), koju je 4. oktobra ubio otac Marko B. u svom iznajmljenom stanu u Vršcu, pa se obesio, izgoreo je!

O tome da je večna kuća ubijene devojčice izgorela policiju je obavestila devojčicina majka Suzana, koja je fotografiju gareža sa groblja i informaciju o tome šta se dogodilo podelila sa svojim prijateljima na Fejsbuku.

- Išla sam na Petrin grob i sav je izgoreo. Niko me nije obavestio da je izgoreo. Bili su vatrogasci da gase. Sve sam saznala. Ne brinite se. Prijavila sam policiji - napisala je nesrećna majka na Fejsbuku, a nekoliko sati kasnije je navela da su joj iz policije javili da je požar izazvala upaljena sveća.

Garež na groblju
Garež na grobljufoto: Printscreen Facebook

- Policija mi je rekla da se upalilo od sveće. Mogu samo da zamolim ljude da budu odgovorniji i oprezniji ako pale sveće kada dolaze na Petrin grob. Moja porodica pali u crkvi sveće, ali poštujem način paljenja sveće i na Petrinom grobu - objasnila je Suzana.

Podsetimo, ubistvo Petre B. uznemirilo je Srbiju, a nakon njene smrti utvrđeni su propusti u radu vršačkog Centra za socijalni rad, zbog čega su podnete krivične prijave protiv odgovornih iz te institucije.

Suzana B.
Suzana B. foto: Printscreen

Naime, Petrini roditelji nisu živeli zajedno od aprila ove godine, kada je Suzana supruga prijavila za nasilje u porodici. Njemu je tada izrečena mera zabrane prilaska supruzi i zabrana komunikacije sa njom, a sedam dana pre stravičnog zločina on je osuđen pred Osnovnim sudom u Vršcu nauslovnu kaznu zatvora zbog nasilja nad suprugom, ali i na meru psihijatrijskog lečenja.

Uprkos tome, Centar za socijalni rad je dao pozitivnu ocenu o tome da otac treba da viđa dete u nekontrolisanim uslovima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:11

STRAVIČAN ZLOČIN U VRŠCU JE MOGAO DA SE SPREČI! Mršević: Moralo je energičnije da se reaguje pre nego što je OTAC UDAVIO DETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track