LALIĆ RAZREŠIO MISTERIJU UBISTVA LAINOVIĆA: Sin Dugog SUROVO UBIJAO za Belivukov klan, a onda su ga prijatelji mučki likvidirali
Foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

LALIĆ RAZREŠIO MISTERIJU UBISTVA LAINOVIĆA: Sin Dugog SUROVO UBIJAO za Belivukov klan, a onda su ga prijatelji mučki likvidirali

Crna Hronika -

Ljubomir Lainović je takođe bio žrtva klana Veljka Belivuka, iako je bio vojnik koji je ubijao za klan, naveo je, između ostalog, svedok saradnik Srđan Lalić na današnjem suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu.

Ljubomir je, može se reći, krenuo očevim stopama. On je bio sin Branislava Lainovića Dugog.

Lalić je opisao kako je Ljubomir Lainović likvidiran posle ubistava koje je počinio u Atini, zajedno sa Brašnjovićem.

Stevan Stamatović, Atina, Igor Dedović
foto: Printscreen, Privatna Arhiva, Printscreen Star.gr

"Miljković je tražio da spržim aparate Lainovićevoj majci i bratu, to jest da spržim skaj, jer je postao svojeglav i predstavljao je opasnost, a možda je neke materijale prosledio majci i bratu", rekao je Lalić i nastavio:

"Pokazao mi je slike, toga dana je bio likvidiran na KiM. Razdvojili su Brašnjovića i Lainovića. Lainovića su pretukli i ubili ga hicem u glavu. Slika je stigla taj dan, imao je naduveno lice, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao je velike zasluge u klanu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je koristan".

Lalić je naveo da je Lainoviću i Brašnjeviću trebalo da bude isplaćen milion evra, ali je onda Zvicer odlučio da bude isplaćeno svoj četvorici milion, što je po 250.000 evra po osobi.

Lalić je naveo i da zna da je Lainović od tih para kupio nešto droge, BMW 7 i sat "roleks", koji su oni koji su ga ubili na KiM uzeli kao isplatu, a BMW je, kako je naveo Miljković, poklonio Marku Budimiru.

Igor Dedović, Stevan Stamatović
foto: Printscreen / Star.gr

"Lainovićeva majka je narednih meseci dolazila na stadion, raspitivala se o njemu, novcu koji je ostao. Miljković je naložio da se svi držimo iste priče, da je svojeglav otišao da se nađe sa nekim svojim prijateljem Aresom, koji je bio u Španiji i da ga je tu škaljarski klan oteo i likvidirao", završio je priču o još jednom nerešenom zločinu svedok saradnik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track