"TREBA TI DA SE SETIŠ, KAD LAŽEŠ": Ovako su se ponašali Belivuk i Miljković dok je Lalić odavao TAJNE KLANA o surovim ubistvima
Foto: Nemanja Nikolić, MUP RS

dešavanja u sudnici

"TREBA TI DA SE SETIŠ, KAD LAŽEŠ": Ovako su se ponašali Belivuk i Miljković dok je Lalić odavao TAJNE KLANA o surovim ubistvima

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima klana, a svi su jedva čekali da čuju izlaganje svedoka-saradnika Srđana Lalića.

Marko Miljković i Veljko Belivuk su raspoloženi dočekali početak iznošenja svih tajni klana Srđana Lalića.

Kada je Lalić stao za govornicu Marko Miljković je uzeo stolicu koja se nalazila u njegovoj blizini od stražara i stavio je ispred sebe, stavio beleške i dobio hemijsku od stražara i počeo da beleži.

Ono što je Lalić govorio u sudnici, beležili su i Marko i Miloš Budimir, kao i Nebojša Janković. Marko Miljković i Miloš Budimir su povremeno komunicirali među sobom.

- Miljković je tokom skoro dva sata izlaganja Lalića, sve vreme pisao i hvatao beleške. Za razliku od njega, Belivuk ništa nije zapisivao, povremeno je aplaudirao, smejao se, negodovao, gestikulirao rukama i češkao se po glavi i nosu. Kada je Lailć na kratko zastao da popije malo vode, Belivuk je prokomentarisao "treba ti da se setiš, kad lažeš" - kaže sagovornik Kurira.

Tokom svedočenja o Lainoviću, kako dodaje, "Belivuk je uzdisao i gutao knedle".

Vlade Draganić, za kog je Lalić danas otkrio da je tokom izvršenja zločina bio samo formalni vlasnik kuće u Ritopeku, a da su je zapravo od njega kupili Zvicer, Belivuk i Miljković, kako dodaje, mirno je i bez reakcije pratio izlaganje svedoka saradnika.

- Dok se pričao o Veličkoviću, Belivuk je grizao usnu, a Miljković je zapisivanje u jednom momentu prekinuo, kako bi se olovkom udario po glavi - dodaje naš sagovornik.

Opsadno stanje zavladalo je u boksu za optužene, kada se Miljković javio za reč. Prema rečima našeg sagovrnika, odmah ga je okružilo 20 zatvorskih stražara jer nikome nije bilo jasno šta mu je namera.

U povratku u boks za optužene, koji je staklom odvojen od sudnice, Miljković je pokledom "fiksirao" Lalića, koji će svedočenje o brutalnim likvidacijama nastaviti sutra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track