ODLOŽENO SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU: Miljkovićev advokat traži poligraf i izuzeće svih tužilaca u hijerarhiji, evo šta to znači
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

3. DAN SASLUŠANJA u specijalnom sudu

ODLOŽENO SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU: Miljkovićev advokat traži poligraf i izuzeće svih tužilaca u hijerarhiji, evo šta to znači

Crna Hronika -

Advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović zatražio je danas izuzeće svih tužilaca u hijerarhiji u slučaju protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe, tako da je svedočenje Srđana Lalića koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima - odloženo.

15.08 - Odloženo izlaganje Lalića

Sudija Vinka Beraha saopštila je da se prekida rad suda, do odluke o izuzeću, tako da svedok saradnik danas neće nastaviti svoje izlaganje. Naredno suđenje zakazano je za 29. novembar u 9.30 sati.

14.38 - Miljkovićev advokat traži izuzeće tužilaca

Sudsko veće upravo je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih i njihovih branilaca, jer je neophodno da svi budu prisutni kako bi se suđenje nastavilo.

Advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović javio se za reč i zatražio izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, aplacionog tužioca i republičkog tužioca.

- U ime Marka Miljkovića želim da kažem da je spreman da se prema njemu primeni poligraf, bilo u prostorijama MUP-a, suda, pa čak i u prostorijama zatvora - rekao je Petrović i tako onemogućio da Srđan Lalić svedok saradnik nastavi sa svojim izlaganjem.

Zamenik tužioca Saša Ivanić osvrnuo se na zahtev za izuzeće i objasnio da je to samo reagovanje na svedočenje sedoka okrivljenog, a da ni jedan dokaz nije dostavljen.

- Šta se promenilo za 12 sati od kazivanja svedoka okrivljenog, nisu navedeni dokazi za ove tvrdnje odbrane. Predložem da sudsko veće odbaci ovaj zahtev za izuzeće - naveo je Saša Ivanić i dodao da za odbranu nije novina da postoji sklopljen sporazum o svedočenju.

- Sve ovo što je navedeno danas, nije predmet optuženja. Sve što je predmet optuženja je navedeno u iskazu, tako da ne postoji ni jedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci - naveo je tužilac Ivanić.

O izuzeću svih tužilaca u hijerarhiji, najverovatnije će odlučivati Držano veće tužilaca, pošto je traženo i izuzeće Republičkog i Apelacionog tužioca.

Sudsko veće se povuklo iz sudnice, kako bi donelo odluku. Ukoliko veće ne odbaci zahtev za izuzeće suđenje će biti odloženo do odluke o izuzeću tužilaca i Lalić neće nastaviti svoje svedočenje.

14.11 - Okrivljeni u pratnji advokata stižu u sud

Sa slobode u Specijalni sud došli su supružnici Slađana Sekulić i Vlade Georgijev ruku pod ruku.

Inače, da podsetimo, Georgijev je pušten na slobodu prošlog meseca uz određene mere, obaveznog javljanja policiji na svakih 15 dana i ne sme da napusti mesto boravišta, tj. kuću u Loznici.

Takođe, pored njih dvoje sa slobode dolazi i Boris Karapandžić koji je bio u društvu svoje advokatice, a inače, on je jedini koji je pušten na slobodu bez ikakve mere nadzora.

1 / 24 Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Za njim su u Specijalni sud došli i Filip Ivanovski, u pratnji advokata Miljane Perendije. Pored Georgijeva, Ivanovskog i Karapandžića prošlog meseca pušten je na slobodu i Miloš Lukić Selak koji je došao sam, a kasnije je došao i njegov advokat Ivan Gvozdenac.

Ni ovo ročište nisu propustili okrivljeni koji dolaze sa slobode od samog početka suđenja bivši rukometaš Vojislav Đorđević, automehaničar Vladimir Dimitrijević,koji je inače na Skaju imao kodno ime Šeprtlja i vršio je distribuciju narkotika, ali je i nabavljao radne kombinezone pripadnicima klana koje su oni koristili dok su ubijali, sekli i mleli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa svoje žrtve.

Pored njih, u košulji i sakou opet je došao i Nikola Stefanović.

Ustanička ulica privremeno je bila zatvorena za saobraćaj, pošto su u pratnji policije, u maricama, prebačeni optuženi koji borave u Centralnom zatvoru.

Podsetimo, on je duže od pet sati govorio o više od 15 ubistava, od kojih mnoga nisu na optužnici protiv kriminalne grupe.

1 / 17 Foto: Zorana Jevtić

Ukoliko Srđan Lalić danas završi svoje slobodno izlaganje, pitanja će imati mogućnost da mu postave tužilaštvo, sudsko veće, advokati ali i sami optuženi koji iz posebnog dela sudnice prate izlaganje Srđana Lalića.

Iako je početak suđenja zakazan za 14.30 sati, oko zgrade Specijalnog suda već je raspoređen veliki broj pripadnika Žandarmerije sa dugim cevima, kao i drugih policijskih jedinica.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track