ONI SU UHAPŠENI ZBOG INCIDENTA NA FRISTAJLERU: U toku saslušanje vlasnika, menadžera i direktora splava! Evo kolika im KAZNA PRETI
Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

KRIVIČNO DELO PROTIV OPŠTE SIGURNOSTI

ONI SU UHAPŠENI ZBOG INCIDENTA NA FRISTAJLERU: U toku saslušanje vlasnika, menadžera i direktora splava! Evo kolika im KAZNA PRETI

Crna Hronika -

Vlasnik M.L. (51), menadžer D.V. (46) i direktor M.R. (51) splava "Fristajler" koji su uhapšeni, trenutno su na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio tokom dočeka Nove godine na ovom beogradskom splavu.

Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Podsetimo, iza rešetaka su se našli vlasnik "Fristajlera", grčki državljanin M.L. (51), menadžer D.V. (46) i direktor M.R. (41), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti.

Oni se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splav omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo.

Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti. Zaprećena im je kazna od 1 do 8 godina zatvora.

M.L. je "Fristajler" otvorio 2001. godine zajedno sa bratom.

Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava, prenosi Beta.

Fristajler
foto: Nenad Kostić

Podsetimo, samo nekoliko minuta posle ponoći 1. januara "Fristajler" je počeo da tone. Nastala je opšta panika i metež, a gosti i osoblje splava su uspeli da pobegnu.

Srećom nije bilo stradalih, a na zvaničnim stranicama beogradskog splava, objavljeno je saopštenje da splav neće raditi zbog "godišnjeg odmora i novonastale situacije".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track