SUKOB MIŠLJENJA OKO MASAKRA NA KOSMAJU! Da li su vlasnici ili psi krivi za napad? Cepali mu komad po komad mesa pred ženom
Foto: Kurir TV, Profimedia

kurir tv

SUKOB MIŠLJENJA OKO MASAKRA NA KOSMAJU! Da li su vlasnici ili psi krivi za napad? Cepali mu komad po komad mesa pred ženom

Crna Hronika -

Svedoci smo nemilih događaja u vezi sa agresivnim ponašanjem životinja.

Podsetimo, tri psa su izujedala, a potom i usmrtila novinara Vladana Radosavljevića.

U ovako brutalnim situacijama, podvlači se pitanje, da li je suština problema u vlasnicima ili u samoj životinjskoj ćudi.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ovu debatu otpočeli su Zoran Kocić, predsednik Lovačkog udruženja i Jelena Tinska, glumica i borac za prava životinja, koji su gostovali u "Pulsu Srbije".

Tinska je prvo pričala o tome da li ima veze ukoliko je pas opasan, odnosno koliko to utiče da li će imati krvoločni karakter.

- Pre svega, ni jedan pas nije opasan, psi su plemenite životinje i oni su naši prijatelji. U Srbiji se mnogo loše ophodimo prema psima, mnoštvo ih je napuštenih. Mi imamo dobar zakon za očuvanje životinja u kojem postoji jedna stavka koja se zove CNR, odnosno, uhvati, steriliši i vrati na mesto. Napušteni pas nije pao sa neba. Psi na ulici su gladni, pa mogu da napadnu neko dete ili da mu otmu sendvič iz ruke i tako ga povrede. U slučaju novinara kojeg su ubili psi, naravno da vlasnik mora u zatvor, pa to su bili psi koji su obučavani za borbe - rekla je Tinska.

Nakon toga, Kocić je podsetio na prvo upozorenje na koje država nije pružila dovoljno pažnje.

- Postoje razne vrste pasa, a ovo su oni koji su trenirani za borbu. To je jedan nemio događaj i upozorenje za čitavu zajednicu. Ti isti psi su napali pre nekoliko meseci jednu devojčicu, a država nije reagovala. Trebalo je da reaguje, jer tako do ovog stravičnog događaja ne bi došlo. Zamislite hodate sa ženom i krvoločno vas napadnu psi, cepkaju komad po komad mesa, baš stravično - rekao je lovac.

01:05

SUKOB MIŠLJENJA OKO MASAKRA U VELIKOJ IVANČI! Da li su vlasnici ili psi krivi za napad: Cepali mu komad po komad mesa pred ženom!

Odmah se nadovezala Tinska, rekavši da borbe kao takve ne bi trebalo da postoje.

- Zabranjene su borbe pasa. Taj pit bul ili staford mogu biti male maze i čuvati bebe, ali ako je učen da napada onda je odgovornost na vlasniku. Oni se specijalno vaspitavaju da bi napadali - apelovala je na vlasnike Tinska.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track